tirsdag den 21. februar 2017

Man-candy on screen: Serier der (blandt andet) er værd at se på grund af mændene

Selv om foråret ifølge kalenderen er lige rundt om hjørnet, så er dagene bare grå, triste og mørke i disse uger. Det giver heldigvis anledning til at sætte sig godt til rette i sofaen med en serie, der kan få én til at glemme alt andet. Men hvilken serie skal der tages fat på? Selv synes jeg, at det kedelige vejr kræver en ordentlig pick-me-up, og hvad duer så bedre end serier med sæsonvis af flotte mænd?  Her får I en liste med serier, der (blandt andet) er værd at se for deres man-candy.

True Blood
2008-2014 

Jeg elsker True Blood for mange ting – de vulgært sexede mænd (og kvinder!) er én af dem. Hvad end de er vampyrer, mennesker eller varulve, så bliver der gennem alle syv syrede sæsoner disket op med velformede mænd. Min personlige favorit er vikingevampyren Eric Northman (men Alexander Skarsgaard har også en evig plads i mit hjerte), der med sit udseende og dekadente attitude burde kunne gøre de fleste kvinder til fang-bangers. Herudover har vi den mere menneskelige vampyr Bill Compton (Stephen Moyer), hvis hjerte godt nok ikke slår, men han kan i hvert fald få kvinders til at smelte, når han med sin gammeldags romantik altid står klar til at hjælpe Sookie. Fra sæson 3 får vi tilmed fornøjelsen af varulven Alcide Herveaux (Joe Manganiello), der ikke har de sexede vampyrtræk, men det får hans overkrop hurtigt både Sookie og seere til at se bort fra. Og endelig må vi ikke glemme menneske-racen selv, hvor Sookies bror Jason Stackhouse (Ryan Kwanten) gør det godt – han er måske ikke den kvikkeste, men heldigvis er han skøn at se på. 

(True Blood Season 3 Official Trailer, youtube.com)


Gossip Girl
2007-2012 

Det er årevis siden sidste sæson af Gossip Girl blev sendt, men let’s face it – den serie kan sagtens genses. Hvis ikke for Blairs intrigante væsen eller Serenas garderobe, så for de flotte unge (og som oftest meget velhavende) mænd. Der kan næppe sættes spørgsmålstegn ved, at Nate Archibald (Chace Crawford) er en adonis. Karaktereren er i sig selv lidt for pæn, tangerende til kedelig i visse perioder, men samtidig er han også så køn at se på, at det gør helt ondt. Anderledes står det til med Chuck Bass (Ed Westwick), der ikke har samme umiddelbare skønhed som Nate. Derimod, vil jeg vove at påstå, at det i høj grad er karakteren selv, der gør ham så sexet med sin magtfuldhed, arrogance og på bunden også meget følsomme side. Det er slet ikke uden grund, at han med sin rolige stemme kan charmere trusserne af de fleste kvinder: “I’m Chuck Bass. Even Europeans must know what that means” – oh yes, we do!

(Gossip Girl 5x01 "Yes, Then Zero" Promo #1, youtube.com)


Spartacus
2010-2013 

Jeg er formodentlig ikke den eneste, der må erkende, at timerne i oldtidskundskab er langt bag mig. Spartacus er dog en udmærket grund til at genbesøge tiden omkring 100 år f. Kr., hvor morale og etik havde andre størrelser og respekten for livet var lidt mere laissez faire. Jeg står ikke inde for den historiske korrekthed i serien (her bør I i stedet tjekke HBO’s Rome ud), men jeg tør love masser af blod, action, intriger og både halv- og helnøgne mænd, der er vulgært veltrænede. Serien kræver lige et par afsnit før man er rigtig hooked, men herefter er den også svær at slippe igen. Spartacus har nemlig på ganske imponerende vis fanget måden, hvorpå antikkens heltedigte fortælles, hvor effekterne i særligt kampscenerne ikke har fået for lidt. Sådan en brug af effekter virker langt fra altid, men jeg synes det skriver sig flot ind i den antikke stemning som Spartacus skaber. En stemning der også involverer masser af sex, hvor kvinderne har en meget dominerende rolle – men med alle de næsten nøgne gladiatorer, hvordan kunne det så være anderledes? 

(Spartacus | Gods of the Arena - Trailer | STARZ, youtube.com)


The Vampire Diaries
2009-

Hånden på hjertet, så er The Vampire Diaries virkelig ikke min kop te – hverken plot, karakterer eller manuskriptet har fungeret for mig. Hvilket kan undre, når jeg æder eksempelvis True Blood og Supernatural råt. Når det så er sagt, så må jeg tage hatten af for, at serien trods alt er en succes – og så er vampyrer altså bare sexede! Netop dette har The Vampire Diaries ramt spot on. Med brødrene Stefan (Paul Wesley) og Damon Salvatore (Ian Somerhalder) formår serien at leve op til de ret høje forventninger, der hører til vampyrfortællinger; nemlig at vampyrer bør være overnaturligt flotte og uimodståelige. På den baggrund kan det næppe undre, at det kan være lidt svært at vælge mellem brødrene. 

(The Vampire Diaries Session 2 Promo HD(official), youtube.com)


Suits
2009-

I Suits har vi ikke at gøre med nogen overnaturlige væsner eller mænd, der har kroppe som castet fra 300 – her er nøgleordet derimod jakkesæt. Denne lidt konservative påklædning gør altså bare noget for alle mænd, og i Suits har vi fornøjelsen af masser af jakkesætsklædte mænd (surprise!). Hvad end man er til den magtfulde og succesfulde advokat Harvey Specter (Gabriel Macht) eller den unge Mike Ross (Patrick J. Adams), der bruger lidt alternative metoder til at nå frem, så er der altid garanti for velklædte mænd. Serien byder også på masser af drama i New Yorks juridiske elite, hvor snedige planer og bedrag venter bag hvert et hjørne – alt sammen med velklædte karakterer. 

(Suits Season 2 Promo (Actually in HD, not Upconverted), youtube.com)


1 kommentar: