onsdag den 23. november 2016

FRA MADJUNKIE TIL FITNESSFREAK 💪🏼

Når maden styrer din verden. Jeg fortæller her historien om, hvordan jeg lagde mit liv om, tabte 53 kilo og blev et lykkeligere menneske. Læs om, hvordan jeg ændrede min kost, begyndte hård træning og skiftede min mentale indstilling til hverdagen. 


Det der med at være afhængig af noget er egentlig en mærkelig størrelse. Hvordan kan man blive afhængig af mad? Altså ikke bare afhængig på den der almindelige måde - altså sådan sygeligt afhængig, og her er der ikke tale om salat eller frugt, men om SUKKER, KULHYDRATER OG MASSERE AF FEDT! 
Mmmmmm... Det skal bare ned, og i kæmpe store mængder, så jeg igen føler mig mæt. Altså den der mæthedsfølelse, så du aldrig bliver sulten igen, altså lige indtil om 30 min. 

Det spiste jeg i løbet af en dag

For blot 14 mdr. var morgenmad en basse hos bageren, middagsmaden var en MCD tur og her var det drive in, så alle ikke kunne se, hvilke store mængder, jeg kunne indtage.
Der var tale om en STOR Big Tasty menu, med 2 ekstra cheesburgere og chili cheese tops, og når jeg så kom hjem skulle jeg liiiiige over og handle - her var kanelgifler, en pose chips og 6 mars-is hvad der blev kørt ned, og så skulle jeg da lige have en time på øjet, inden vi igen skulle holde ædegilde. 
Aftensmaden var ikke til at overskue og energien var i bund, så pizza, kineseren eller MCD var igen, hvad det blev til. Og så en omgang is. Jeg fik det ofte så dårligt fysisk, at jeg måtte sygemelde mig fra job, fordi jeg var så dårlig af alt det gift, jeg bød min krop. Ja, for den sags skyld ikke at tale om psykisk.
Min psyke var på det tidspunkt så langt nede, at jeg til sidst ikke følte mig noget som helst værd. Jeg havde et ekstremt kontrolbehov, og kunne jeg ikke have det over min krop og min mad, så var alt en fiasko. OG DET VAR JEG OGSÅ! 

En morgen i maj lægger jeg mit liv om

Jeg vågner en morgen i maj 2014 med hævede føder - igen. Kan knap nok rejse mig for smerter i min ryg, hovedpine, konstant træthed. Jeg smutter ud i skabet og tager en Snickers, jeg er faktisk nøgen, jeg er på vej ud for at prøve at tage mig sammen til at gøre mig klar til at tage på job. 
Jeg rammer et spejl, her står jeg fuldstændig nøgen og hælder gift i mig. Der sker et eller andet i mit hovede, og hvad det er ved jeg ikke. Jeg kan ikke sætte ord på den følelse, jeg fik, eller det forfærdelige syn, jeg så.
Jeg tager på arbejde, her bliver der igen købt rundstykke med ost og smør og til middagsmaden 2 chinabokse.
På vej hjem fra arbejde tænker jeg. Jeg skriver alle mine tanker ned, og jeg lægger en plan -  nu gør jeg op med mit liv! Jeg vil ikke mishandle mig selv mere nu - NU SKAL DET VÆRE SLUT. 
Jeg kommer hjem og jeg tømmer ALT, hvad der er i køkkenet. ALT SOM I ALT, ja der røg liiiiiige lidt ned også -  ellers ALT, hahah. Inden der var gået en time, havde jeg handlet ind til min nye livsstil, og fra den dag gav jeg alt, hvad jeg havde i mig, og der var ingen vej tilbage - der var KUN FREMAD!!!!!!

I dag er jeg 53 kilo lettere


Og her står jeg i dag! Meget stærkere, både fysisk og psykisk, men også 53 kg lettere og sammenlagt 199 cm mindre. Jeg er ikke styret af min mad - jeg styrer den. Min træning er min klippe, og jeg har fået en sund og balanceret livsstil. Det har kostet mig mit gamle forhold, det har kostet mig nogle oplevelser med veninderne, men det kostede mig ikke mit liv, og det var det vigtigste! JEG ER LYKKELIG OG VILLE INTET GØRE OM! 
SÅDAN HER VAR MIN LIVSSTIL UNDER VÆGTTABET. NU KAN JEG SELV STYRE DET HELE GENNEM GODE VANER, DER KOMMER FRA ALT DETTE:
Gå ind på www.motion-online.dk og udregn dit BMR: Beregn dit energiforbrug
HUSK, AT ALT HANDLER OM PSYKEN. DIN KROP HAR IKKE BRUG FOR NOGET USUNDT  - DET ER KUN DIN HJERNE! 
JEG VED DU KAN - KÆMP, FORDI DU FORTJENER DET. DU BLIVER GLADERE OG FÅR DET BEDRE MED DIG SELV.
LAV EN BOG MED DEL MÅL OG ENDELIG MÅL.
Derefter, mål din krop, vej dig og tag før billeder, så du hele tiden kan sammenligne. HUSK, at måle dig selv. Vægten er ikke altafgørende.
Gå nøgen ud foran spejlet og spis noget møg usundt og jeg lover dig, du kommer igang!

HANDLELISTE GENERELT

 • Skyr
 • Hytteost
 • Skyr dressing
 • Cheasy ost 13%
 • Riskiks
 • Knækbrød
 • Tomatsovs
 • Tomat purre
 • Porre
 • Avocado
 • Svampe
 • Aubergine
 • Squash
 • SpidsKål
 • Rødkål
 • Blomkål
 • Broccoli
 • Bønner
 • Agurk
 • Tomat
 • Gulerod
 • Pastinak
 • Purløg
 • Spinat
 • Æbler
 • Kaki
 • Honning melon
 • Vindruer
 • Banan
 • Rød peber
 • Oksekød 3-7 %
 • Kyllingetern
 • Hel kyllinge filet
 • Røget filet
 • Kyllinge pålæg
 • Laks
 • Helle fisk
 • Æg
 • Æggehvide
 • Kost fiber
 • Protein pulver
 • Husk (den røde)
 • Soja bønner fettuccine - grøn-sort og Hvidt!
 • Bulgur
 • ISIS ketchup sukkerfri
 • ISIS Crunch
 • ISIS perfekt sød
 • ISIS "Chips"
 • Karry suppe 4% (lavet på kokosmælk)
 • Tomat suppe 4%
 • Kokosolie
 • Kokosmel
 • Affedtet mandel mel
 • Sukring

DIET PLAN

Tæller kcal (bruger Lifesum) og vejer min mad. Jeg spiser på aktive hviledage, som er 1 gang ugentligt 1250 kcal (aktiv hviledag = gå tur) og på hårde motionsdage 1500 kcal. (Udregnet fra mit bmr).
Laver MEGET HÅRD motion 5 dage om ugen i Fitness World:OPVARMNING HVER DAG
Roning á 10 intervaller i 30 sekunder - alt, hvad man kan. Pause 1 minut med max puls, og så gå i 15 minutter med stigning 15 og speed 6,5!

STYRKETRÆNING

Jeg kører i 3-split 
DAG 1
Ben, bryst og triceps og 1 maveøvelse. Slutter af med rask cykeltur af 15 min.
DAG 2
Skulder, biceps og 1 maveøvelse. Slutter af med rask cykeltur af 15 min.
DAG 3
Ryg + 30 minutter cardio. 
Jeg kører mange kilo med 4 sæt af 10 repetitioner. 
DAG 4
Aktiv hviledag (her går jeg). 
DAG 5
Starter forfra med programmet. 
Jeg sørger for, at pulsen ikke kommer ned i løbet af træningen, så jeg skifter mellem 2 øvelser og kører mine sæt!
FRI vægt og teknik spiller en stor rolle, så derfor vælg fri vægt frem for maskiner. Det giver en masse til din core og alle dine små muskelgrupper! Jeg spiser næsten INGEN stivelse, og spiser meget protein. Spiser mine kulhydrater først på dagen og meget protein til aften! Spiser 250 morgen, 100 mellemmåltid, 350 frokost, 100 mellemmåltid, 450 aften. 
Når det er 1250 kcal om dagen, og når det er 1500 kcal lægger jeg 50 kcal oveni morgenmaden og 100 kcal mere på frokost og aftensmad.


KØD

 • Kalkun
 • KYLLING
 • Rejer
 • Ørred
 • Tun
 • OKSEKØD med 4-7% fedt
 • Osv.

GRØNT

 • Blomkål
 • Kål
 • Broccoli
 • Aubergine
 • Hvidløg
 • Chili
 • Squash
 • Rød peber
 • Salat
 • frugt
 • Lidt advocado
 • Melon
 • Bønner
 • Banan
 • Æble
 • Agurk
 • Tomat
 • Porre/purløg
 • Løg
 • Gulerod

MEJERI

 • Meget Skyr
 • Rigtig meget hytteost
 • Skyr dressing
 • Skummetmælk
 • Æggehvide
 • Æg
Nødder og mandler i moderate mængder - 25 g om dagen!
ISIS produkter
 • Perfekt fit 
 • Sød
 • isis bar til en sjælden snack altså mellem måltider! 
 • Isis belgisk mørk chokolade til smoothie og lignende, og 
 • Isis müsli.
 • Low carb protein bar og drik
 • Sukrin
 • Affedtet mandelmel
 • Bulgur
 • Whey protein pulver
Jeg sætter mit kcal indtag op til 2000 kcal ca. 1 gang hver 3. uge, MEN her er det STADIG sunde og nærende ting. INGEN JUNK, slik, chokolade osv. Men spiser bare det mere af sunde varer! 
VIGTIGT, at det ikke bliver usunde ting! JEG ER BEGYNDT AT SPISE LIDT SLIK NOGLE GANG, men jeg kan også styre mit madforbrug nu, og det kunne jeg ikke før.
Jeg har min egen mad med over alt - om vi er inviteret ud erller andet er min mad altid med i plast dåser eller plast poser fra IKEA, og så i min lille smarte kølertaske! (Dette gør jeg heller ikke altid mere, MEN gør det til en vane indtil madmonstret er væk!)

Eksempel på min mad

Morgenmad
 • 250 g. Skyr
 • 1 æble
 • 15 g. Fiber kost
Mellemmåltid
 • 100 g. Skyr
 • 1 kaki
Middagsmad
 • 3 æggehvider
 • 2 æg
 • 50 g porrer
 • 50 g svampe
 • 1 lille gulerod
 • 50 g søde ærter
 • En klat hytteost
 • Alt dette bliver til æggewraps
Mellemmåltid
 • 1 riskiks
 • 1 Skive ost
 • 1 ring rød peber
Aftensmad
 • Squash spaghetti ca. 1 halv squash
 • 170 g. Hakket oksekød 3-7 %
 • Hakkede tomater
 • 50 g tomat purre
 • 50 g svampe
 • 15 g. Bulgur eller bønne pasta


1 kommentar: