fredag den 7. oktober 2016

Velkommen efterår, velkommen kulde, velkommen hygge!Sommeren er slut. Selvom september måned var rigtig god ved os, er vi nu trådt ind i oktober måned og efteråret er officielt over os - i en sådan forstand at stormen og støvregnen kan rase på den anden side af vinduerne, og jeg priser mig lykkelig over at kunne krybe mig ned i min sofa med et dejligt varmt tæppe!

Mange andre dage skinner solen og kun få lammeskyer svæver idyllisk foran den lyseblå baggrund - men kulden nærmer sig, og for pokker hvor bliver det koldere og koldere.Traditionen (og årstiden) tro, skal vi nu hive alt for mange stearinlys op fra gemmerne, pakke os ind i plaider og store puder, skrue ekstra op for lyset, og lave alt for meget varm kakao med flødeskum (altså: kan der nogensinde virkelig være for meget kakao? #justsaying).

Det er en tid, hvor naturen (af)blomstrer og giver fantastiske muligheder for DIY projekter med familien eller blot for sig selv, og hvor alle vores omgivelser byder op til hygge.

Jeg får altid sådan en lyst til at omgive mig med de farver, som efteråret bringer. Brændt orange, alle afskygninger af blommefarvet og dybrød, moset grøn, støvet grå og dybbrun mudder - ja appetitligt lyder det måske ikke, men de symboliserer sådan en ro og minder én om at tage tid til sig selv.


Du kan evt. have denne smukke  - og slet ikke særlig dyre  - sag fra Magasin liggende i sofaen. Hvis den ikke indbyder til hule-bygning, ved jeg ikke, hvad gør ;)I den lidt dyrere ende til knapt 800 kr. ligger den her smukke terrakotta-farvet uldplaid fra det danske mærke Elvang. Med 50% alpakauld kan jeg ikke andet end at drømme mig hen til lange aftener under i blødheds-heaven.Og vi kommer nok ikke uden om puderne. Åh, jeg synes der er noget tiltrækkende og næsten forførende ved dybe farver i sofaen, og især i velour. Det kræver sit hjem, det skal jeg være den første til at indrømme, men når man indretter rigtig med dem, udstråler de bare eksklusivitet og elegance. Denne her dybgrønne, lækre pude er fra AU Maison!I vintermåneder skal der som sagt lys til - både i form af stearin og lamper! Jeg har fundet de her fine messinglysestager fra HAY, som du hænger på væggene til lys i forskellige størrelser. Og de er endda på tilbud lige nu! :) Jeg er fan af de flotte, simple former, hvor en hvis samhørighed er bibeholdt, og hvor man ikke er gået på kompromis med kreativiteten.
Ellers (også selvom den ligger i den dyrere ende) kan du overgive dig til Marsets FollowMe lampe, der er blevet umådelig populær. Den bruger sig af LED lys, og kan derfor også tages med rundt i lejligheden, huset, haven, båden eller hvor end man vil medbringe den, og holder helt op til 20 timer ved svagt lys. Detaljerne er der nu også kælet for med den støvede hvide skærm, det flotte egetræshåndtag, og endda de små messing-knapper/samlinger.

 Noget jeg engang læste var, at man skulle omringe sig med liv og planter, når det bliver mørkere. Og det giver god mening. Planter gør nemlig luften renere og så er det stimulerende at bringe den grønne farve ind, når det grønne på træerne udenfor langsomt falder.

Som I jo ved, er jeg glad for (omend ikke særlig god til) planter, og jeg leder konstant efter nye måder at få flere planter ind, uden at det skal fylde for meget. Til det er plantestativer altså perfekt, da de kommer op fra jorden og præsenteret på bedste vis!

Jeg har her fundet MENUs Wire Pot Urtepotte, der står på gulvet, som jeg selv rigtig gerne vil have og som er til lidt større planter, og en urtepotte til bordet, der altså er noget så fin og fra Garden Company.


Efteråret byder som sagt også på DIY projekter, og du kan med fordel bruge de faldne blade fra haven, grankugler eller kastanjer!

Kastanjer kan jo bruges til stort set alt - søde små dyr, i et fad med lys, som stilleben etc., Men noget, jeg især synes er dekorativt og fint, er at male kastanjer med tusser - evt. i førnævnte farver, eller endda guld og hvid, og have liggende. Det er et rigtig hyggeprojekt!

Du kan også indsamle blade i alt fra brun til orange til gul, og lime dem på glas, som her! Det giver lidt ekstra hyggeligt skær og farver i hjemmet.
Med efterår følger også Halloween, og med Halloween følger græskar. Små hokkaido græskar eller lign. er super dekorative - også uden at skære figurer i dem, selvom det nu også er sjovt ;)


Rigtig glædeligt efterår, nyd hyggen og samværet og drik lidt ekstra gode, varme drikke!

Until next time,
Nina.
1 kommentar: