fredag den 30. september 2016

Magiske Disney

Fascinerende og fin Disney-udstilling på Brandts i Odense!

Jeg er inkarneret Disney-fan, og skulle selvfølgelig også derfor se den udstilling med Disney, der i går, den 29. september, åbnede på Brandts Klædefabrik i Odense - og det var det hele værd! Åbningen bød på taler og sang, og gjorde oplevelsen lige dén tand bedre. 

Billedresultat for brandts disney

Brandts har i samarbejde med Walt Disney Animation Research Library i Los Angeles, skabt en fin udstilling, der viser tegninger fra kendte eventyr og Disney-fortællinger. Tegninger, der ikke er offentligt vist før, så det er bestemt et besøg værd. Det er utroligt at se udviklingen i Disneys film, fra Snehvide til Frost, og hvordan Disney har holdt fast i deres skønne og fortryllende fortællinger. Tegninger er kun et udpluk af de 65 mio. tegninger, Walt Disney Animation Research Library huser.

H.C. Andersen var en stor inspirationskilde til Disney-filmene Fantasia (inspireret af Tinsoldaten), Den Lille Havfrue og Frost (Snedronningen), så det er også meget sjovt at drage parraleller mellem eventyrene og filmene.  

Disney-film slår aldrig helt fejl, i hvert fald ikke hvis Du spørger mig! Derfor vil jeg anbefale at man tager ind og ser den fine udstilling, og får et indblik i nogle af de tegninger, man ikke har set før. 
Hvordan blev Elsa fra Frost eksempelvis til? Inspireret af H.C. Andersens Snedronningen, startede Elsa som en tegning af en ond dronning, men skiftede stil til at være den Elsa, man kender fra filmen fra 2013. 

Og vejret er alligevel ikke til meget andet end at se enten udstillingen, eller at sætte en Disney-film på tv'et ;-) 

God weekend herfra! 

1 kommentar: