onsdag den 8. juni 2016

Rababersaft

Jeg elsker den danske sommer med solskin, jordbær og selvfølgelig rabarber. Det sidste er jeg særlig glad for, og har derfor været i køkkenet og lave rabarbersaft til de varme sommerdage.



Rabarbersaft
(Opskrift fra Mad & Bolig)

ca. 10 glas
  • 500 g rabarber
  • 200 g rørsukker
  • 1 liter vand
  • 1 usprøjtet citron

Skær rod og blade af rabarberne, og skyl rabarberne i koldt vand. Skær dem i små stykker og læg dem i en gryde sammen med rørsukker, vand og citron skåret ud i kvarter. 

Bring det hele i kog og lad det småsimre i 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i 20-25 min.

Sigt den afkølede rabarbersaft igennem en sigte og mos let med en ske, så al saft og kraft kommer med.

Hæld den færdige rabarbersaft på flasker eller i en kande og sæt drikken i køleskabet. Denne rabarbersaft kan holde sig op til 2-3 uger på køl.



1 kommentar: