fredag den 3. juni 2016

Jordbærkager - en skøn sommerspise

Lige nu er sæsonen for jordbær godt igang, og derfor er det passende med en opskrift på lækre jorbærtærter med chokoladebund.


Opskriften her er glutenfri, men hvis du ikke har behov for eller lyst til at lave dem glutenfri brger du bare din favorit brownie og bager den i muffinsforme som her i stedet. 


Glutenfri chokoladebund

Der er til 18 små kager i den her portion, da  de er fryseegnede og så kan man altid snuppe dem op af fryseren og hurtigt lave en nem jordbær kage. Bag dem gerne dagen før og opbevar dem på køl, det gør dem bedre lige at stå et døgn på køl.

100 g blødt smør
100 g mørk muscovadosukker eller brun farin
2 æg
75 g glutenfri mel
30 g kakao
½ tsk. bagepulver
1 dl kærnemælk
30 g mørk chokolade
Pisk blødt smør og muscovadosukker blø
dt og luftigt og pisk de 2 æg i et ad gangen. Pisk kærnemælken i. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål og pisk det i dejen. Smelt chokoladen og pisk den i dejen, nu har du en cremet, tyk dej, som minder lidt om chokolademousse.
Fordel dejen i to muffinforme af metal, jævn overfladen ud med en dejskraber og efterlad en let fordybning i midten. Bag kagerne ved 160 ºC i 20-22 minutter og lad dem køle helt af. Sæt dem på køl i minimum 2 timer gerne natten over.

Vanillecreme

Kornene fra 1 stang vanille eller 1 tsk vanille pulver
2 spsk sukker
4 æggeblommer
2 spsk majsstivelse
2 dl mælk
1 dl fløde
Bland vanillekorn, sukker æggeblommer og majsstivelse og pisk det godt sammen. Varm mælken op i en gryde og lige før det koger, tager du det af varmen og pisker æggeblandingen i. Sæt det tilbage på lav varme og rør i det til det tykner, det må helst ikke koge. Stil det til afkøling.
Pisk fløden til en fast skum, du skal kunne vende skålen på hovedet. og vend det i den afkølede creme. Stil det på køl i minimum 2 timer.

Samling af din jordbærkage

kom en god klat creme på hver chokolade bund og form det som en top evt kan du bruge en sprøjtepose. Kom halve jordbær på, og server straks.1 kommentar: