onsdag den 15. juni 2016

Grøntsagsjuice - et dagligt boost

De fleste morgener her starter med et glas hjemmelavet grøntsagsjuice. De kan være baseret på rødbede, gulerod, broccoli eller spinat. Fælles for dem alle er, at dagen starter med et energi boost, som kan mærkes resten af dagen.For nylig forsøgte jeg mig endda med en tre dages juice detox, hvor jeg i tre dage udelukkende levede af grøntsagsjuice og smoothies med grøntsager. Det var nemmere end jeg frygtede og mættede mere end forventet. Dog ligger der en del arbejde i, at lave de 2 liter juice og 1 liter smoothie, som jeg indtog hver dag. Vil du kaste dig ud i sådan en kur, så kan du læse mere her.

At lave grøntsagsjuice kræver at man har en juicer. Der findes to slags, den klassiske juicecentrifuge og slow juiceren. De har hver deres fordele og ligger i forskellige prislejer. Jeg har en klassisk juice centrifuge og den har tjent mig godt. Den juicer det meste også citrusfrugter med skal, selvom producenten skriver, at det kan den ikke.
Den er ved at være gammel og begynder at få skavanker, så når den ikke kan mere, investerer jeg i en slow juicer. Slow juiceren giver en bedre udnyttelse af grøntsagerne, men er temmelig dyr.

I kan læse mere om juicerne lige her.
Slow juicer
juice centrifuge

Herunder kan i finde alle de favoritter jeg har samlet mig indtil nu. Der er hovedsagligt juicer imellem, men også et par virkelig lækre smoothier med grøntsager.

Pure passion (smoothie)
Livreder (smoothie)1 kommentar: