mandag den 27. juni 2016

Forlæng dine ferieoplevelser med mentalt fokus

Ferien står for døren, og du har sikkert som mange andre danskere, planlagt en ferie med spændende indhold og afslapning.

Du glæder dig garanteret til at komme af sted – måske til varmere himmelstrøg eller til sommerhusets frihed og lange sommeraftener.

Uanset hvor du tager hen, så har du mulighed for at gemme dine ferieoplevelser mentalt, og dermed forlænge feriens indhold og oplevelser. Du skal holde mentalt fokus.

Forskning viser, at når du lærer det, så vil den glæde du føler ved de forskellige dejlige oplevelser og sammenkomster du deltager i under ferien vare ved længere - og kan hjælpe dig til at øge din lykkefølelse.

For alle vores oplevelser er knyttet til følelser. Når vi hører en bestemt sang, minder den os om noget, der bringer lige præcis den følelse tilbage til os, som vi havde da sangen blev spillet tidligere under vores oplevelse.

Det samme gælder dufte, som kan bringe minder tilbage selv mange år efter.


Når du samler på glade, gode, lykkelige øjeblikke og gemmer dem mentalt, kan du altså finde dem frem igen og opleve samme lykke- eller glædefølelse som da du oplevede det første gang.

Tænk på dit første kys, fødslen af dit første barn, da du blev student eller fik din første bil. Hvad som helst som du forbinder med noget glædeligt. Luk øjnene og tænk på det. Og mærk så den følelse du har i kroppen. Kan du genkende den?

Du gemmer dine gode oplevelser på din mentale harddisk, og du kan opøve en kompetence i at gøre det bevidst.

Det er temmelig nemt, faktisk.


Du skal blot føle efter og holde mentalt fokus. Og i øjeblikket hvor du føler glæde, lykke, taknemmelighed eller en anden dejlig, god og varm følelse, så snipser du et mentalt foto: Tager oplevelsen ind, mærker dine følelser, anerkender din situation og lagrer den i din hjerne.

Du kan med fordel ”afspille” en indre film af din oplevelse nogle gange, for at få oplevelsen til at sidde bedre ”fast”.

Og med dette lille trick, kan du forlænge dine ferieoplevelser og genopleve glæde og lykke - selv længe efter du er hjemme i hverdagen igen.

Rigtig god ferie!


1 kommentar: