mandag den 20. juni 2016

Babyboom og babyværelser

I dag bevæger jeg mig ud på ukendt farvand og ud af min comfort zone. Indlægget her kommer nemlig til at handle om børneværelser og baby/børne-ting.

Måske er det bare sommervarmen og det faktum, at jeg skal være førstegangs moster til november, og glæder mig helt ufatteligt, men jeg føler mig omringet af gravide kvinder og babyer, hvor end jeg kigger. Barnevogne, små søde tykke kinder, flotte runde maver, stolte forældre. Så nu kommer lidt inspiration til nybagte mødre, fædre, onkler, tanter, bedsteforældre og alle andre titler, man kan erhverve sig - om end jeg ikke har særlig meget erfaring inden for dette område ;)


Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg nok har holdt 3 babyer i min levetid. Jeg har altid været lillesøster og del af en ret lille familie, hvor der først nu er kommet babyer ind i billedet. Jeg er derfor også altid super akavet omkring små børn, for hvad hvis jeg ikke holder dem rigtigt eller taber dem, og derved er årsagen til mange års psykologhjælp til både barn og forældre?! Okay, overdrivelse fremmer forståelse. Men jeg synes børn er søde, og jeg glæder mig til at få lov til at holde flere, lege med flere og elske flere - også mine egne engang, om (formentlig) mange år. 

Noget jeg også virkelig kommer til at glæde mig til, er at indrette børneværelset. For mig er hjemmet noget der skal afspejle mig, og ligesom jeg er struktureret og detalje-orienteret i min tilgang til Uni, kalender eller indkøb, vil jeg ligeledes være det i indretningen af mit hjem. Børneværelset er derfor ikke en undtagelse, og det kommer højst tænkeligt til at stå snorlige og med hver detalje gennemtænkt, fordi det er noget, jeg går op i :) (også dermed sagt, at langt fra alle behøver at have det sådan). 

Noget jeg til gengæld er ret så ligeglad med er farver. Nej, jeg tror ikke på at farver er "kønnede", og der derfor eksisterer "pige- og drengefarver", og jeg vil give min dreng lige så meget lyserødt på, som jeg vil min pige det, hvis det er, hvad de gerne vil have. Jeg kommer dog nok, ligesom med resten af hjemmet, til at sigte efter rimelig douchede farver og minimalistiske løsninger :)

http://bymoulin.dk/product/ferm-living-my-deer-lamp-smoked-oak
Som altid er jeg stor fan af træ, så da jeg så denne søde Ferm Living lampe i dådyr, kunne jeg ikke stå for den! Den vil give en fin kontrast til en ellers bar væg, og så er vil lampen skabe en spændende og sjov figur. :)

Luftballonerne og skyerne her danner den fineste uro. Jeg er især fan af, hvor simpel den er - både i form men også i farver. De douchede farver og træpindene holder farvepaletten afdæmpet og subtil. 


https://www.lirumlarumleg.dk/products/konges-slojd-uro-m-skyer-hvid-m-bla-og-gra
Ligeledes laver Kongessløjd nogle super nuttede uro'er. Som I kan se, er skyerne et gennemgående element, og de findes i et hav af farver. Jeg er især fan af stoffet, skyerne er lavet i, hvilket er filt, og metallerne til de sarte farver, der kreer en fin blanding mellem råt og fint. http://bymoulin.dk/product/ferm-living-mint-dot-basket-medium/

Noget der kan få mig til at få et mindre hjerteanfald, og formentlig også samtlige forældre, er legetøj OVERALT i stuen eller på værelset. Så hvorfor ikke samle det i en fin pose, eller kurv, eller andet praktisk og pænt? Igen har jeg tyet til en lidt mere sart mintgrøn, så farven ikke står i øjnene. Men Ferm Livings (ja, de laver altså bare så mange gode ting!) stofpose med håndprintet print er en fryd. Jeg ejer selv deres vasketøjskurv og tilhørende mini-kurv, og jeg har aldrig været gladere for kvaliteten. Den holder, falder ikke sammen og er altså bare rigtig flot at have stående fremme - og ikke mindst gemme ting væk i.http://www.camcam.dk/produkt/ballon-musik-uro-mint/

Igen er vi altså ovre i uro-verdenen og i form af en luftballon - dog denne gang med musik i! Jeg synes personligt disse fra Camcam er bedårende. De er håndlavede og kan med fordel hænges over puslepladsen. Igen er det sarte og fine farver, med en træ-deltalje og en fin silkesløjfe. Læg også mærke til mønstret i stoffet, der giver tekstur og dybde til figuren!


https://www.luxoliving.dk/by-klipklap-4-fold-madras-lysgraa/
Kender I til ByKlipKlap? Hvis ikke, så kan i godt glæde jer. Selvom priserne er lidt høje, er de virkelig praktiske til børneværelset. ByKlipKlap laver foldemadrasser, der pænt kan foldes og sættes over i hjørnet, bruges som siddeplads eller andet sjovt, og så foldes ud, når de skal bruges. Billedet herover viser deres "lille" udgave, som kan foldes ud og enten lægges som blød lege-plads på gulvet, stol, eller med halvdelen af madrassen op ad væggen som for at lave to siddepladser på gulvet. Mulighederne er mange, og designet er lækkert.

https://www.luxoliving.dk/bobles-aelling-blaa/
bObles laver tumledyr, der inviterer på motoriske udfordringer og stimulerer balanceevnen hos børn. De er formet i alverdens dyr og farver, og her har jeg valgt en af de nyere figurer; ællingen. Jeg synes den er super nuttet og børnene elsker dem!

http://www.thatsmine.dk/da/knager-/161-thats-mine-bunny-hook-.html
Thatsmine.dk er en relativ ny virksomhed, der (blandt andet) producerer flotte knager til værelset. Her har jeg valgt en sød kanin og en cool Batman knage, som for at illustrere ;) De laves i lækkert træ og et en sød og sjov detalje til børneværelset, der tilmed er praktisk!
http://www.thatsmine.dk/en/shelves/222-alba-bookshelf.html
Også fra Thatsmine.dk er disse fine hylder, hvor der (som på billedet) kan udstilles billeder, bamser, bøger eller hvad end, man ønsker!

http://littlekidsville.dk/shop/15-gulvtaepper/458-sky-gulvtaeppe--hvid/

Det sidste jeg lige vil vise Jer, og som jeg selv fandt virkelig sødt, er disse sky-tæpper i det blødeste materiale, der gør det hyggeligt for babyer og børn at lege på gulvet (hvis man selvfølgelig ikke har gulvtæpper). Grundet deres simple form og hvide farver hylder det en skandinavisk minimalisme, og jeg er sikker på, dit barn vil elske det.


Det meste af inspirationen i dette indlæg er fundet på Instagram. Der er et væld af fine profiler med baby- og børneting, så hvis du søger mere inspiration, er der en masse at finde derinde!

Until next time,
Nina.

1 kommentar: