onsdag den 25. maj 2016

STEAK ROYAL

I april slog Madklubben dørene op til endnu et familiemedlem ved navnet Steak Royal. Restauranten ligger på Regnbuepladsen lige over for Københavns Rådhus, og vi har været forbi til en bid mad.Når man er en pige som elsker en god bøf, kan det kun varme ens hjerte når første side på menukortet starter med citatet 'The only time to eat diet food is while you're waiting for the steak to cook' af Julia Child. Steak Royal tilbyder som flere og flere restauranter et udvalg af kød og fisk med tilhørende sideorders af eget valg. Jeg eeeelsker denne samle-selv løsning, som samtidig også er god til dates da man kan dele, og prøve lidt forskelligt. 

Mit besøg til restauranten var lige præcis en date med min mand, og jeg må sige at Madklubben som sædvanlig leverede de hyggelige rammer for vores aften. Madklubbens restauranterne varierer lidt i indretning men ofte er konceptet det samme, og jeg må sige at det virker. Vores menu for aftnen var:

Forret: Fish taco (taco med pankostegt torskeryg, lime, avokado, koriander og mojo) og Polpo (dybstegt blæksprutte med citronmayo og estragon)

Jeg fik blæksprutte, og var utrolig tilfreds. Den smagte godt med en god blanding af den sprøde ydreside og det lækre indhold. Blæksprutten var stadig at identificere, hvilket normalt kan være et problem når den er dybstegt. Citronmayoen var også fint balanceret.

Det er ikke så tit at man ser fish taco på restauranter, og derfor hoppede min mand også straks på denne mulighed. Han var som jeg, rigtig godt tilfreds og vi har faktisk efterfølgende lavet fish tacos herhjemme (opskriften kan findes her) da vi blev så inspireret af retten. 

Hovedret: New York Strip (ca. 300 g - majsfodret - greater omaha - fra U.S.A) og oksemørbrad (ca. 250 g - mager - græsfodret - fra Irland) med grøn salat m. vinaigrette, pomme frites som sideorders og bearnaise som sauce. 

Jeg fik oksemørbraden, hvilket jeg ofte får når vi spise bøf ude, da den både er en størrelse som jeg kan overskue og uden alt for meget fedt. Begge vores bøffer var stegt til perfektion og utrolig møre. Vi var begge særligt overrasket over den grønne salat der af udseende ikke lignende noget særligt men smagte virkelig godt. Årsagen bag vores overraskelse var tilføjelsen af dild som gjorde underværker for almindelig salat. Et trick som jeg bestemt også selv vil bruge herhjemme. 


Dessert: Coupe Royal (karamel is - saltet karamel - hasselnødder - knuste oreos) 

Denne dessert er ingen nyhed for hverken min mand eller jeg da den også kan fås på Madklubbens Bistro Royal på Kongens Nytorv. Det er en af vores absolut yndlings desserter, og man kan kun få for lidt af denne dejlige, dejlige dessert. Det salte spiller rigtig godt sammen med det søde, og så går man aldrig helt galt i byen med hverken karamel eller oreos. 

Prisen for maden samt drikkevarer var 1.105 kr. 


Jeg indrømmer gerne at jeg måske ikke er helt objektiv i forhold til anmeldelse af denne restaurant. Jeg er ret glad for Madklubbens restauranter, og Steak Royal er ingen undtagelse. Det har lykkedes ejerne bag Madklubben at lave et sindssygt godt koncept, som kan justeres alt afhængig af temaet. Ønsker man lidt luksus grillbar er burgerne på Bistro Royal helt perfekte, ønsker man italiensk er Gran Torino stedet, og vil man have en god bøf er Steak Royal nu der, hvor man tager hen. 

Metrofliserne er blevet lysegrønne men bearnaisen er stadig lun og lækre, og fritterne stadig sprøde. Jeg vil helt sikkert anbefale Madklubbens nyeste medlem, hvis man ønsker at få serveret god mad i hyggelige omgivelser til en overkommelig pris. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar