mandag den 11. april 2016

Skøn fantasy

Har du læst Divergent-fantasyserien? Eller set filmene?

... Ellers er den klart anbefalelsesværdig!


Divergent-serien er skrevet af Veronica Roth, og er en af de ungdoms- og fantasyserier, jeg synes er bedst. Handlingen foregår i Chicago, men ikke som vi kender byen i dag, men i stedet er vi i fremtiden; en dystopisk post-apokalyptisk udgave af en amerikansk storby. I denne fremtid er befolkningen opdelt i faktioner, og hver enkelt individ tilhører så én faktion. Selve det, at samfundet, og befolkningen, er opdelt i faktioner, er noget af det, der gør bøgerne, såvel som filmene, interessante. Serien har det her twist, der gør, at den er svær at slippe.

For nylig var jeg så i biografen og se seriens nr. 3; Allegiant. Og jeg må sige, at den bestemt ikke skuffer! Eller jo, måske lige slutningen, som ikke stemte overens med mit hoved og tankegang - så havde filmen sluttet på en helt anden måde!! Men sådan er det jo nogle gange, hvor man opbygger sin egen handling og slutning, drager paralleller til andre bøger og film, og får skabt sig en hel anden handling end den reelle.
Tilbage til den rigtige handling..
Selve problemstillingerne og alle de ting, hovedpersonen Tris og den flotte (oh yes) Four kommer ud for, er fantastisk opstillet, og man drages ind i historien på bedste vis. Nogle gange sidder man tilbage med en oplevelse af det meget overnaturlige og urealistiske, men det er jo også science fiction, så det skulle jo også gerne være sådan.

Vellykket serie, du klart skal læse og/eller se, hvis du er til fantastisk fantasy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar