onsdag den 6. april 2016

Jordskokkeaioli en virkelig lækker sandwichspread


Jordskokkeaioli er en fantastisk dip og sandwichspread. Den gør sig godt til fisk, kød og grønt og er derfor enormt nem at bruge .

Her har jeg brugt den i en cheddar/chili bagel med en rest kylling, bacon og en mango/tomatsalsa. 


Jeg har også serveret den som dip til kartofler og ovnbagt laks og brugt den i en lakseburger.

Jordskokkeaioli

200 g jordskokker
1 spsk citronsaft
2-4 fed hvidløg alt efter smag
2 pasteuriserede æggeblommer
2 dl rapsolie
1 dl olivenolie
½ tsk groft salt

Kog jordskokkerne møre i letsaltet vand, de skal koge i ca 10 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle helt af. Kom jordskokker, citronsaft, hvidløg, æggeblommer, olie og salt i en høj smal skål og blend det med stavblenderen, til det er en glat og tyk creme. Det kan godt tage lidt tid at få det tykt.

Skulle du ikke elske jordskokken, så meget som jeg gør, er det muligt at erstatte den med f.eks persillerod, pastinak eller sødekartofler. På den måde kan man også variere smagen, så man ikke får den samme smag hver gang.
Jeg laver den med en blanding af rapsolie og olivenolie, men er du ikke så meget til den karakteristiske smag af olivenolie, så brug ren rapsolie. Nogle synes, at hjemmelavet mayonnaise og dermed også aioli smager for kraftigt af olie. I de tilfælde er dette en fantastisk løsning, de moste jordskokker gør, at oliesmagen ikke træder så kraftigt igennem. Du kan endda nedsætte mængden af olie fra 3 til 2 dl, så smager det dog knap så meget som aioli og jorskokkesmagen træder kraftigere frem.Ingen kommentarer:

Send en kommentar