mandag den 18. april 2016

Frøken Jensens berømte citronformage

Hvem kender ikke mormors citronfromage. Fromagen som man tit forbinder med sin  barndom, og som står som et vigtigt element for sin barndom og opvækst 

Opskriften kraver lidt teknik, men er nem og overskuelig, bare følg opskriften.Det er en nem og overskuelig ingrediens liste, hver OBS på at hvis du er nervøs for salmonella i forbindelse med æg, så brug pasteuriserede. Nem dessert der kan laves i forvejen.    Til ca. 4. personer 

4 Husblas
2 Citroner (skal både bruge saft og skal)
4 Æggeblommer
100 g. Sukker 
2 dl. Piskefløde 
3 Æggehvider 

Læg husblas i koldvand som det første. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt citronskal og halvdelen af citron saften. 

Klem nu vandet ud af det bløde husblas og opvarm dette, så det smelter. Det er hurtigt at gøre det i mikroovnen, hvis du har sådan en, ellers brug en kasserolle. Når det er smeltet, tilsættes resten af citronsaften. Dette er medvirkende til at massen bliver afkøles, som dermed sikre at citronfromagen ikke skiller. Vend så husblasen og citronsaft massen, i æggemasen. 

Pisk nu piskefløden til en let flødeskum. Pisk derefter i en anden skål æggehviderne. Æggehviderne er klar når du kan vende skålen på hovedet, og massen bliver siddende.

Vend nu flødeskummen i æggemassen. Massen er færdig vendt, når massen er ensartede. Vend nu de stive æggehvider i. Massen sættes på køl når den er vendt ensartede rundt. 

Citronfromagen skal nu stå på køl 4-5 timer. 

Pynt med flødeskum, og lidt mynteblade eller lakids . Fromagen kan enten serveres i portionsskåle, eller en stor skål. Resultatet bliver bedst hvis dette er bestemt på forhånd inde massen bliver sat på køl. 

Velbekomme 
     
 
     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar