fredag den 22. april 2016

Få beton-lokket i dit hjem! KABE Copenhagen, Fundablokke og DIY projekter!

Hej Bolig-entusiaster! 

Denne uge bliver indlægget lidt kortere end normalt, da jeg allerede nu ligger vandret, hvad angår eksamener og sådan, grundet dårlig administrations-planlægning (sådan er det åbenbart bare på KU...). 

MEN, jeg vil i dag rette jeres opmærksomhed og blik hen mod beton-looket, som opstod i de ganske danske hjem langsomt som træ og metaller blev inviteret indenfor. Og jeg er, som med så mange andre stilarter (der skal vist bare ikke så meget til at imponere mig!), helt med på bølgen! 


Jeg har endnu ikke haft mulighed for at lave DIY projekter med beton - delvis pga. tiden, men også fordi jeg efterhånden har fyldt enhver krog op herhjemme og mere simpelthen ville vælte læsset, so to speak. Så er der blot endnu en ting at se frem til ved et større hjem :) 

Jeg er dog faldet head over heels over KABE Copenhagen, og hvis du ikke kender til firmaet, vil du takke mig herefter! Selvom selve processen ved at lave sådan en væg er noget pricey og tidsomfattende, så tror jeg, det er det hele værd! For lever man ikke på et smukt tørreloft med blotlagte mursten og rå betonvægge, kan man altså få looket med en ny male-teknik - i hvert fald sidstnævnte :D

Kabe maling i farven 'Lava', billede lånt fra Boshop.dk, der også forhandler malingen
I farven 'Dark Plum'

I farven 'Royal Velvet' også lånt fra Boshop.dk


Her ser du en oversigt over alle de fantastiske tilgængelige farver, og der kommer løbende flere til.


Alle farver er helt igennem smukke og de formår at skabe en 'cosy' og dragende effekt. Derfor vil jeg også anbefale kun at lave en enkelt væg, da en sådan vil skille sig ud i rummet og komme til sin ret!

Personligt ville jeg nok være en lille farveforskrækket kylling og go for the safe bet med enten Concrete, Limestone, Cold Steen, Taupe eller en af de andre lyse farver, men hvor er Indian Sun, Royal Velvet, Hunter's Forrest også bare fede! Igen: når jeg får et større hjem, skal en væg helt klart laves med KABE, og måske til den tid, er jeg lidt mindre bange for (alt for stor) forandring ;)


En anden cool beton DIY jeg er faldet over, er denne mega seje skoreol. Jeg har længe ville købe fundablokke herhjem til, men bare tanken om at bære så mange kg op på 4. sal, giver mig allerede ondt i benene og en lidt for dårlig undskyldning. Så skal jeg måske også lige have kærestemanden overtalt - især fordi han ville skulle bære med mig. 


Billede fundet på google uden reference til ophavspersonen
Det gode ved fundablokke er, at de ikke er så dybe igen og altså kun koster 16 kr. i diverse gør-det-selv-butikker! De kan helt klart pifte enhver entre op - også selvom den er lang og smal - og står bare flot, råt og enkelt i dit hjem! 


Du kan også give dig i kast med at lave en betonlampe, som denne fra Bolig Magasinet. Den står så fint til den hvide væg og giver et industrielt pift til den mere 'rene' overflade!
Find guiden til den her

Beton kan bruges til så meget, og selvom tanken om at arbejde med et så solidt materiale (bare ordet giver mig associationer til store lastbiler, hvor betonen skal være i konstant bevægelse for ikke at hærde), skal man sgu nok bare kaste sig ud i det! Går det, så går det, og gør det ikke (det tvivler jeg dog på), så gør man det igen :D
Jeg glæder mig i hvert fald til at netop 'kaste mig ud i det', og måske bliver det et sjovt sommer projekt! Når det sker, får I det helt sikkert at se!

Until next time,
Nina.
 

2 kommentarer:

  1. Det lyder skønt! God fornøjelse - jeg vil glæde mig til at se resultatet :D

    SvarSlet