mandag den 18. april 2016

Det betaler sig at slappe af

Er du en af de personer, der blæser igennem din hverdag med tætpakket kalender, en overflod af gøremål og endeløse sociale aftaler, der holder dig i gang til sent på aftenen?

Så læs med her.

Når kalenderen fyldes op, og når du altid siger ja til opgaver, besøg, hjælp og arrangementer, så levner det ikke mulighed for, at du kan slappe af

Og det er en rigtig dårlig taktik.

For selv om du utvivlsomt gerne vil alle de ting, du engagerer dig i, og selv om du også får meget af værdi tilbage fra dine opgaver, så risikerer du at brænde ud.

Medmindre du husker at slappe af.


Og det kan altså godt betale sig på den lange bane. Du bliver sundere og mere balanceret af det.

Lad os prøve en sammenligning:

Du sætter dig i din bil og fræser derud af på motorvejen. Du giver den alt, hvad den kan trække med speederen i bund – men du hælder aldrig benzin på, når tanken er ved at være tom. Du tjekker aldrig olien, eller overvejer at få bilen til eftersyn.

Du ved godt, hvad der sker med bilen: Den brænder sammen. Kaput. Du må have en ny.

Det lader sig godt gøre med en bil.

Men du har altså kun ét liv.

Du kan ikke bare køre tanken tør uden konsekvenser.


Og når du aldrig levner tid i din pakkede kalender til afslapning, alenetid, nok søvn og til at koble helt af fra forpligtelser, så kører du din krop og hjerne i bund.

Det er usundt og farligt. Du risikerer stress, depression, udbrændthed og fysiske følgesygdomme.

Det betaler sig ikke at spille hasard med din mentale og fysiske sundhed.

Derfor – husk at lave aftaler med dig selv. Ligesom du booker møder, aftaler og arrangementer i din kalender, så skal du også booke afslapning til dig selv ind i kalenderen.

Når du gør det, giver du din krop og din hjerne et velfortjent pusterum

Du vil opleve, at du bliver bedre til at bevare overblik over dine opgaver, kan koncentrere dig bedre, får tanket op mentalt og fysisk og får et bedre helbred.


Rigtig god afslapning!    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar