fredag den 25. marts 2016

Nu det jul igen, og nu det jul igen og... Nå nej. Men det ER jo påske!"...  julen varer lige til PÅSKE!"

Ja, det er jo ikke helt løgn. For med alle de penge, man bruger på julemad, juletræ, pynt, gaver og alt det andet jule-gøjl, er det jo stort set først her i marts måned, der rent faktisk er plus på kontoen igen - i hvert fald som udeboende (læs: fattig) studerende. 

Og nu skal vi jo næsten til det hele igen - dog på nær gaverne, selvom en lille påskegave da ikke ville afvises herhjemme ;) - så jeg har dedikeret denne uges indlæg til billig DIY påskepynt!


K og jeg skal i år huse 10 skønne venner til påskefrokost i vores 65 kvm. lejlighed, så det bliver selvsagt en smule trangt. Kæmpe store borddekorationer og grene i loftet bliver derfor nok udskudt til vi engang flytter i drømmehuset, og ikke mindst har et kæmpe bord, der kan bære det hele! 

Jeg har derfor den sidste halve måned gået og gransket min hjerne efter billige måder at pynte op og samtidigt komme udenom de rædselslagende skrig-gule farver, man finder som standard pynt i diverse supermarkeder. Som altid værdsætter jeg neutrale og rolige farver, og påske er ingen undtagelse. Ikke dermed sagt, at gult ikke kan tilføjes sine dekorationer, så længe jeg slipper for en syntetisk påskekylling i mit hjem ;)

I jagten på fint påskepynt faldt jeg i første omgang over nogle super ideer rundt omkring på nettet. 


DIY marmor æg

Lånt herfra


Det er såre simpelt. 

Du skal bruge: Hvide æg (hårdkogt eller rå), en engangs-plastikbøtte, lunkent vand, neglelak i de farver, du ønsker og nogle handsker (så du ikke får neglelak all over). 

Du fylder derefter bøtten med vand, drypper nogle dråber neglelak ned i det, blander rundt med fingrene, dypper ægget derned og lægger der til tørre på et stykke papir. Bum! 

Prøv at se hvor fin marmor-effekt æggene får, og så kan du jo kombinere farver så de passer til din påske-farvepalet!


DIY selvtørrende ler 

Du skal bruge: 2 dele natron, 1 del majsstivelse og 1,5 del vand. 

Du blander ingredienserne i en gryde på middel varme og røre rundt til det ligner kartoffelmos (det tog mig en 10 minutters tid). Så tager du det af varmen og lader det køle af. Hvis dit ler herefter er for tørt, tilsætter du en smule vand, og hvis det er for klægt en smule mere majsstivelse. Så ruller du det ellers ud til den tykkelse dine figurerer skal have, og trykker ud med skabeloner eller hvad du ellers har. Hvis du vil have dem til at hænge, kan du her stikke hul med et sugerør eller en kuglepen, afhængigt af størrelsen :)

Herefter placerer du det på noget bagepapir og lader det tørre et døgns tid. Hvis du er noget utålmodig, kan du også "bage" det i ovnen ved 100 grader i en 10 minutters tid, eller til det er størknet - men pas på, det kan godt blive en smule brunt i kanterne, hvis du ikke holder øje. 
Så er der ellers frit slag med maling, klistermærker eller hvad du nu finder sjovt at dekorere med.


Mit eget påskebord 

Som sagt har fokus i år været på at gøre det så billigt, som muligt, da manden ikke er helt fan af at bruge dyre domme på bordpynt, and I don't blame him. Så har jeg også haft mulighed for at lægge hovedet i blød og komme op med nogle kreative inputs, som jeg jo med rette kan dele med jer!

Jeg har derfor valgt at hugge min mors hvide dug, og så ellers køre et blåt/guld tema. Det lyder lidt corny, men jeg tror, det bliver godt ;)

Servietterne har jeg købt i Søstrene Grene til en sølle 10'er - jeg elsker den butik og den har reddet mig fra mange DIY-kriser. Jeg har så ellers rullet dem og viklet et retro-bånd om, som jeg har haft liggende i skuffen i flere år. Nu skulle det bruges! For at holde båndet sammen, har jeg taget nogle fjer, jeg i forvejen havde i en lille glaskuppel, og stukket igennem hullerne. De kommer til at ligge på Mega Mussel tallerkener :)


 Mht. "Pynt" på bordet har jeg været ret meget i tvivl om, hvad jeg skulle gøre. Og det er faktisk først i dag, jeg endeligt har besluttet mig.

K kom forleden hjem med en påskegave fra arbejdet og til min store glæde var den fyldt med halm (altså udover vin og slik og sådan, men skidt pyt med dét, halmet skal vi bruge!) hvilket tirrede mit lille krea-hoved. Jeg har derfor besluttet mig for at lave små reder ud af dem og vikle guldtråd fra et gammelt silkebånd, som jeg rev i stykker, ind imellem. De små æg er fra min lokale bland-selv-slikbutik (der seriøst har ALT og det er meget billigere end at købe fem fesne påskeæg til 20 kr. i Kvickly). De er fyldt med nougat og så har de så fine, melerede farver. Nu stod jeg så der, med en masse halm tilbage og ville gerne lave et slags mini-center-piece med lys, som jeg fik fra min mor for 100 år siden (jeg er åbenbart rigtig god til at gemme ting...). Så jeg valgte at tage et RC fad, der matcher tallerkenerne, lægge halm og guldtråd i, placere nogle æg rundt omkring og pynte med blomster fra mor og fars have! 


Jeg synes selv, det er blevet ret så fint! 


Jeg manglede dog noget grønt på bordet. Men som sagt kan stuen ikke helt klare det store buketter, så det blev til to små hvide hyacinter (Der forhåbentlig når at springe en smule mere ud). MEN, så manglede jeg jo noget at sætte dem i, som passede til bordet. Jeg har derfor taget nogle af mine RC contrast krus og pillet gummi-dimsen af, så kun det hvide står tilbage. Det passer i farvepaletten og krea-mor her er glad :D Nu har vi endnu ikke holdt påskefrokosten (det er først torsdag, og jeg sidder her tirsdag og skriver indlægget til jer), så jeg glæder mig til at se, hvordan det hele spiller sammen! Og jeg håber gæsterne synes, de er mindst ligeså fine! 

Må I alle have en skøn skøn påske! Nu er vejret jo vendt til det bedre, så lad os fejre det med god mad og fin pynt! 

Adieu, and until next time!
Nina.


1 kommentar: