onsdag den 23. marts 2016

Cake-Pops - Små skønne og sjove kagebider til påskebordet

Opfinderen af Cake-Pops er den amerikanske kageblogger Bakerella. Det betyder selvfølgelig, at opskrifterne er med amerikanske mål og ofte også færdigprodukter, vi ikke har her i landet.

Jeg faldt over disse små Bunny Bum Bons, som er perfekte her til påske, både at lave sammen med børnene og på påskebordet. Jeg har lavet en dansk ingrediensliste og fremgangsmåde til jer, så i kan lege med.
Billede taget fra Bakerella

Cake-Pop basiskage

1 kage ca 300 g
1 portion creme cheese frosting

Bag en kage i den smag du ønsker efter den opskrift du plejer at foretrække. Det skal være en kage som kan smuldres efter bagning, så ikke for tung og fugtig. Lad kagen køle helt af. 

Creme cheese frosting
105 g flormelis
15 g blødt smør
45 g flødeost
Alle ingredienserne piskes sammen til en helt glat creme.

Smuldr kagen helt, der skal ikke være nogle større klumper. Vend kagesmulder og frosting sammen med en ske, til det er arbejdet godt sammen.
Rul nu kugler af ca 4 cm og læg dem på bagepapir. Lad dem hvile i ca 20 minutter og stil dem på køl i 2-3 timer eller giv dem 15 minutter i fryseren (de skal være faste ikke frosne). 

Chokolade coating

350 g overtrækschokolade evt fra Odense Marcipan
Eller 350 g valgfri chokolade og 2 spsk og 2 tsk koldpresset kokosolie smeltet sammen. 

Når kuglerne er tilpas kolde og faste, overtrækkes de med chokoladecoating. Brug en tandstik til at holde dem og stik dem i en blok flamingo mens de tørrer.

Hale og fødder

Halerne laver du af mini marshmallows. Klem dem sammen mellem fingrene og klip små kryds i dem med en skarp spids saks. Det giver dem et fluffy look.

Fødderne laves af hvid overtrækschokolade lagt på denne skabelon. De søde små lyserøde poter laves f.eks med denne lyserøde chokolade med jordbærsmag. Du kan også vælge at farve den hvide chokolade selv.
Hale og fødder sættes på med en dråbe smeltet chokolade.

Du kan vælge at servere dem som her på en "græsplæne" af grøn krymmel eller sætte dem på slikkepinde og stille dem frem stukket med i en flamingoblok. 

God arbejdslyst 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar