søndag den 28. februar 2016

Single i New York

Pigeaftener er aldrig dårlige, og sammen med nogle søde veninder var jeg i biografen og se den nye tøsefilm Single i New York. Den kan varmt anbefales, hvis du er til en sjov komedie. 


Filmen handler om den søde og sikre Alice (Dakota Johnson), der har haft et trygt liv indtil videre; da hun flyttede hjemmefra flyttede hun direkte på college, fandt Josh, flyttede sammen med ham, og 4 år senere ser man i filmen, at Alice vil prøve at være single, og nok også komme ud af sin komfortzone. Alice finder dog hurtigt ud af, at det trygge forhold til Josh er at foretrække, for det at finde sig til rette i New Yorks gader, feste og være single, kan være sværere end som så. Josh er dog ikke interesseret i at finde sammen igen, og Alice må finde sig til rette som single.

Hun får et job, hvor hun møder den sjove, festglade og fri Robin (Rebel Wilson), der lever efter den filosofi, at man ikke nødvendigvis behøves et hjem, for man skal da blot feste, og sove hjemme ved fyrene! Rebel Wilson spiller en fantastisk rolle, og man sidder tilbage med ondt i maven af latter, for Robin er fuld af selvironi, går i tøj der skriger på opmærksomhed (navnlig til festerne stort set hver dag), og kan hive en flaske champagne eller lignende op af blusen uden besvær. Hun snakker som en havnearbejde, men på den fede måde, som gør, at man ikke kan andet end at holde af hende. Hendes fri personlighed er ikke til at stå inde for, og der bliver inddraget replikker fra såvel Friends som Ringenes Herre. Robin og Alice er som dag og nat, men lærer af hinanden, og hver især ændres deres personligheder.


Udover Alice og Robins vilde fester, lange nætter, forhold til fyre osv,, følger man også en række andre personligheder, der hver især søger efter lykken i New York. Alles veje krydses, og det fantastiske er, at de personer, man tror ender sammen, ikke gør, og hele filmen tvistes.


Filmen er fantastisk sjov, og er du til kække kommentarer og en til tider lettere sjofel tankegang, er det en must-see-chickflick! Igennem meget af filmen er det de typiske klichéer, der er i brug, men alligevel formår filmen at fordreje det hele, og at tingene ikke ender som de burde, ja det er jo kun helt realistisk.. (Det kender de fleste jo, inklusiv mig selv). Jeg har en svaghed for romantiske komedier, og det kan sagtens være derfor, at jeg bare måtte se denne film. Forventningerne var ikke skruet helt i top, da anmeldelserne har været meget forskellige, men jeg må indrømme, at det, at filmen både er sjov, samtidig med at den har en morale, og at forskellighed er godt, gør filmen god.
Der stilles spørgsmål til, om det at være i et forhold er lykken, eller om det at være single kun er sjov og ballade - det elsker jeg filmen for.

Jeg kan i hvert fald varmt anbefale den!

1 kommentar: