mandag den 1. februar 2016

Klar, parat, serie-maraton!


For mig er vinteren altid forbundet med længsel mod sol og varme, men der er dog også nogle få ting ved de mørke og kolde måneder som jeg holder af – f.eks.  det vidunderlige ved at bruge timevis under dynen med varm te, snacks og en fabelagtig serie som selskab. Allerbedst er det, når en nyopdaget serie har talrige sæsoner, så en hel weekend kan stå på serie-maraton, hvor man vinker farvel til det vintergrå Danmark og træder ind i et spændende fiktionsunivers.
Her kan du finde inspiration til serier, som allerede har masser af sæsoner, der bare ligger og venter på, at du bliver hooked.  
Supernatural

11 sæsoner

Efter første afsnit af Supernatural var jeg noget skeptisk omkring serien og syntes egentlig det lugtede alt for meget af en halvhjertet b-serie. Jeg kom dog (heldigvis) til kort, da serien sidenhen bare er vokset og vokset på mig.  Nu længes jeg efter en tur on the road med Sam og Dean med morgenmad på en klassisk amerikansk diner, dæmonjagt på tværs af landet og en sejrsøl ved Impalaen. Der er masser af sæsoner at tage fat på, og selv om det bliver vildere og vildere, så holder serien fast i sin humor og unikke facon, og jeg er derfor trofast blevet hængende. Måden, hvorpå metafiktion bliver involveret gentagende gange i serien, er så elegant og morsom, at det nærmest fortjener sit eget blogindlæg – lad os se, om ikke det kan arrangeres. På dansk Netflix har de for tiden kun sæson 7 og 8, men dette kan (i hvert fald på nuværende tidspunkt) løses ved at hoppe over på amerikansk Netflix – og det er besværet værd!

(Supernatural – Season 1 trailer, youtube.com)Modern Family

7 sæsoner

I denne comedy-serie bliver du budt velkommen i den store familie med åbne arme, hvor deres hverdag bliver fulgt på godt og ondt. Med den klassiske kernefamilie, en adopteret datter, en ny og ung kone samt et homoseksuelt par, så er her virkelig tale om en familie fra det nye årtusind. Her udfordrer alle de stærke personligheder konstant hinanden på talrige måder, bliver uvenner, får livskriser, indser at de ikke kan undvære hinanden og udsættes generelt for, hvad et moderne familieliv ellers byder på. Du er godt underholdt i samtlige sæsoner, og du kan simpelthen ikke undgå at holde af hvert og et familiemedlem på trods af, eller måske netop på grund af, deres totalt skøre sider. Dansk Netflix har indtil videre de første seks sæsoner.


(Modern Family – Trailer, youtube.com)


True Blood

7 sæsoner

Alverdens tænkelige (og utænkelige) overnaturlige væsner, sex, dekadence og sydstats-feeling – lyder det godt? I så fald er True Blood lige sagen! Vampyrer, varulve, shapeshifters og feer er bare toppen af isbjerget i forhold til, hvad denne serie har at byde på, og når du tror, at NU kan det da ikke blive mere eksotisk, så smides der lige endnu en trumf på bordet. Som kun HBO kan gøre det, så er det hele selvfølgelig pakket ind i masser af sex, vold og groft sprog, og her er altså bestemt ikke tale om en langtrukken serie-udgave af The Twilight Saga. Tværtimod er det blodtørstige, overlegne og bad-ass-vampyrer, der er sprunget ud af kisten og nu lever side om side med mennesker (og snart flere væsner), hvilket naturligvis har sine konflikter. Foruden det fuldstændige overdådige fantasy-univers, så er vikingevampyren Eric Northman (Alexander Skarsgård) i sig selv værd at se samtlige sæsoner for – endda suppleret med meget andet eye-candy. Haps! Alle sæsoner kan ses hos HBO Nordic.


(True Blood Season 1 Trailer, youtube.com)Gossip Girl

6 sæsoner

Her har vi umiddelbart at gøre med en rigtig tøse-serie (selv om C også flere gange har haft svært ved at slippe serien igen), men Gossip Girl vil nu altid være noget helt for sig alligevel. Her får du muligheden for at stikke af fra hverdagen og i stedet trække i dit mest eksklusive couture-tøj, poppe en flaske dyr champagne og klargøre dig på masser af drama, hvor forskellen på fjender og venner ikke altid er til at få øje på. Det er noget nær vanedannende at begynde at følge New Yorks unge elite samt det spor af glitter og intriger de efterlader sig. Foruden selve story-tellingen, så er det også værd at nævne, at du får serveret det ene lækre outfit efter det andet – både til kvinder og mænd. Du kan se alle seks sæsoner, og dermed også få afsløret Gossip Girls sande identitet (selv om overraskelsen måske ikke er enorm), på dansk Netflix.


(Are You Gonna Be My Girl - Gossip Girl Trailer 2008)
Game of Thrones

5 sæsoner


Jeg har nævnt Game of Thrones før, og jeg kommer formodentlig til at nævne Game of Thrones igen – men det er bestemt ikke uden grund. Universet her er så fantastisk, at du glemmer alt om tid og sted i den virkelige verden, og bare bliver opslugt af Westeros. Her kan ingen karakterer føle sig sikre (og da slet ikke Sean Beans!) og du vil gang på gang bliver forarget over, hvilke uhyrligheder mennesket kan finde på i jagt på tronen og den dertilhørende magt. Har du endnu ikke set den, så glæd dig til at stifte bekendtskab med HBO’s ultimative trækplaster og et af årtiets absolut største serier. Har du allerede set alle sæsoner, så er der jo gudskelov flere på vej! Det hele er selvfølgelig tilgængeligt hos HBO Nordic.

(Game of Thrones - Season 1 - Trailer, youtube.com)
Sons of Anarchy

7 sæsoner

Her er et bevis på, hvad et velskrevet manuskript kan gøre. Aldrig havde jeg forventet, at en serie om en ung mands jagt på sin identitet i forhold til livet hos en motorcykelklub skulle ende så højt på min egen personlige favoritliste. Hele dette rocker-miljø siger mig almindeligvis absolut ingenting, men de dygtige manuskriptforfattere, producere og skuespillere får alligevel hurtigt lokket min empati frem, og kort efter er jeg endt på team SAMCRO. Jeg er imponeret! I selskab med Sons of Anarchy er du garanteret action, vold og en selvvalgt, sammentømret familie, der gang på gang bliver udfordret af omgivelserne og hinanden. Alle sæsoner ligger klar hos dansk Netflix, og jeg kan kun anbefale at give serien en chance.


(Sons of Anarchy Season 1 Trailer, youtube.com)Friends

10 sæsoner

Du har allerede set Friends – flere gange. Men det er bare ikke en grund til ikke at se den en gang til! En tur på Central Perk med de seks venner er lige, hvad der er brug for på en sløv eftermiddag, hvad enten du er sygdoms- eller tømmermændsramt. Her kan du nemlig sagtens slumre, mens serien kører, da du alligevel kender alle episoderne fra ende til anden. De er med dig gennem opture og nedture – Friends kan bare noget helt særligt og tåler uden tvivl at blive set om og om igen. Dansk Netflix har heldigvis alle sæsoner!


(FRIENDS – Theme Song (Intro), youtube.com)
Breaking Bad

5 sæsoner

Breaking Bad viser tydeligt, hvilke fantastiske serier af topkvalitet, vi er blevet budt i dette årtusind. At følge en kræftsyg kemilærer, der ender med at bruge sine faglige talenter til lidt mere lyssky business, har været en interessant oplevelse, som har resulteret i et fascinerende karakterergalleri og et unikt plot, der har ramt en virkelig bred målgruppe. Spørgsmålet om, hvor længe Walter egentlig kan retfærdiggøre sine kriminelle handlinger med at skulle kunne forsørge familien efter sin død, må være op til den enkelte seer at vurdere, men hans udvikling er i en liga for sig, og du kan sagtens regne med at sætte de næste mange timer af til serien, når du først er gået i gang. Du kan se alle sæsoner hos dansk Netflix.


(Breaking Bad Trailer (First Season), youtube.com)


Mad Men

7 sæsoner

Mad Men er ikke blot en serie, men et fænomen. Fansene er virkelig loyale og hele 60'er-stilen fik et ordentlig comeback i forbindelse med serien, så man kan ikke andet end at tage sin fedora af for folkene bag. Du kan derfor godt gøre dig klar til at hoppe en tur i tidsmaskinen og tage tilbage til USA i 1960'erne, hvor storrygning var acceptabelt, kvinderne kurvede og sexchikance endnu ikke et begreb, og nyde det forrygende persongalleri og medrivende drama, der tager omdrejningspunkt i et stort reklamebureau. HBO Nordic har sørget for, at du kan se alle syv sæsoner med det samme. 


(Mad Men Trailer, youtube.com)


4 kommentarer: