fredag den 19. februar 2016

Drømmer du om nyt køkken?

Det gør jeg!
Og jeg har været igang med, at undersøge en masse om hvordan man planlægger sådan en stor ombygning.

Vores hus er 90 kvm, det er jo ikke lille men heller ikke stort. Det er indrettet med stue, køkken, bryggers, bad, og tre værelser. Kan du forestille dig, at alle rummene er små? For det er de!
Så vi er ude i overvejelser om, at slå bryggers og køkken sammen, flytte en væg så stuen kan blive større og tanker om hvordan det lille badeværelse evt også kan huse en vaskesøjle...... Det griber nemt om sig jo ;)

Nå men tilbage til køkkendrømmene :D


Jeg har fundet nogle gode guides til hele planlægningsprocessen, hvor man får overblik over, hvad man skal tænke ind i selve indretningen af køkkenet. Og ikke mindst hele planlægningsprocessen, så man ikke forhaster sig.

https://www.bolius.dk/7-fif-naar-du-indretter-koekkenet-1425/
https://www.bolius.dk/saadan-indretter-du-koekkenet-praktisk-19510/
https://www.bolius.dk/koereplan-til-nyt-koekken-16582/

Jeg er slet ikke nået til elementer endnu, men jeg ved jeg vil have skuffer hvor jeg kan. jeg har brug for enormt meget opbevaringsplads og bordplads. Som glutenallergiker har jeg en hel melbutik stående altid og det kræver god plads. Tilgængelighed er også et vigtigt parameter for mig og pt har vi hovedsagligt et dybt højskab som opbevaringsplads i køkkenet. Mine 500 forskellige små poser med mel, gryn og kerner er slet ikke nemme, at komme til når de er stuvet sammen på èn dyb, bred hylde.

Som madblogger og ivrig vært for selskaber har jeg brug for arbejdsplads at brede mig på. Jeg skal kunne bage på én flade, mens jeg på en anden klargør grøntsager eller kød. Pt. skal jeg lave dejen, stille den ind i stuen gøre bordet rent og ordne det andet, som så skal stilles ind i stuen mens jeg ælter dejen færdig og former brød. Bager jeg mere end én plade, er jeg nødt til også at stille det ind i stuen til afkøling. Der er ikke plads til, at have én plade til afkøling og én plade til klargøring på samme tid.

Jeg er simpelthen ved at få fnidder af det køkken! Kæresten og jeg skal ikke forsøge, at lave mad sammen, for så går vi så meget i vejen for hinanden, at hyggen forsvinder fuldstændig.

Vi har installeret det gratis køkkenplanlægningsværktøj fra IKEA, for der kan man lege med forskellige opsætninger og indretninger af elementer. Man behøver jo ikke at købe køkkenet i IKEA, men det er et nemt værktøj at arbejde med. I vores tilfælde kan vi eksperimenter med forskellige rumstørrelser og se hvordan det kan indrettes med og uden sammenlægning med bryggers og med og uden flytning af væg til stuen.
I finder det lige her.

Man kan selvfølgelig også gå til et køkkenfirma og få dem til at lave alt arbejdet, men jeg kan godt lide at lege lidt med det selv først. På den måde har man en bedre idé om hvilken grundindretning man gerne vil have, når man skal til at vælge elementer og stil.
5 kommentarer: