søndag den 31. januar 2016

Og vinderen af De Gyldne Laurbær er ..

JESPER STEIN! Vinderen af De Gyldne Laurbær 2015 er netop blevet kåret, og det blev krimiforfatteren Jesper Stein, der løb af med prisen. Et stort tillykke herfra!

Her kommer lige en kort beskrivelse af De Gyldne Laurbær.
De Gyldne Laurbær, eller Boghandlernes Gyldne Laurbær, er en dansk litterær pris, der er blevet uddelt siden 1949. Prisen gives til en dansk forfatter, der i det forløbende år, har udgivet en dansk bog, baseret på hvem de danske boghandlere stemmer på. Alle danske boghandlere tildeles en stemmeseddel, og skal/ kan stemme på en nulevende dansk forfatter, der ikke har modtaget prisen før, og derudover som kriterium også har udgivet en bog af skønlitterær karakter i løbet af året.
Listen over vindere af De Gyldne Laurbær rummer mange store forfattere; Karen Blixen, Halfdan Rasmussen, Klaus Rifbjerg, Suzanne Brøgger, Bjarne Reuter, Lise Nørgaard, Jane Aamund, Jussi Adler-Olsen, Sara Blædel, og nu også Jesper Stein. Ovenstående er blot et lille udpluk af alle de store forfattere, vinderlisten er bestående af.

Den nu 50-årige Jesper Stein debuterede i 2012 med krimien Uro, for hvilken han også vandt Det Danske Kriminalakademis Debutantpris. Han er uddannet journalist, og har arbejdet som rets- og kriminalreporter, madanmelder og kulturjournalist. 

Aisha, som Jesper Stein vandt laurbærene for, er en rå krimi den kompromiløse københavner-vicepolitikommissær Axel Steen, der er fraskilt, har en datter, og har et ret kaotisk privatliv. Samtidig med, at der skal opklares forbrydelser, hvor Axel Steen desperat kæmper for retfærdighed for ofrene. 

Bøger af Jesper Stein:

  • Uro, 2012
  • Bye bye blackbird, 2013
  • Akrash, 2014
  • Aisha, 2015


3 kommentarer: