fredag den 29. januar 2016

Indret dit hjem med træ


Træder man ind i dit hjem, er der højst tænkeligt træ at finde i den ene eller anden facon; spisebord, gulv, køkkenbord...
Alligevel vælger jeg at dedikere dette indlæg til indretning med træ-elementer, utraditionelle som traditionelle, fordi natur-trenden her i 2016 stadig boomer derud af. Som jeg bestemt ikke har lagt skjul på i mine andre indlæg, er jeg stor fan og tilhænger af den nyere nordiske indretnings-stil. De minimalistiske udtryk og rene linjer, samt den varme og personlighed der kan springe fra ellers ret kolde materialer, holder mig ved ilden (no pun intended ;)). 

Træ er det et bæredygtigt materiale, der bestemt kun bliver flottere med årene og som er værd at investere i, i forhold til holdbarhed. Derudover finder du træ i alverdens sorter, der kan ændre udtrykket i dit hjem og bruges som supplement til din øvrige stil, eller skabe dominerende kontraster.


Søger du at optimere dit hjem med lidt lette træ-detaljer, bør du som udgangspunkt nok holde dig til ask, fyr, birk og (ubehandlet) eg. Er du derimod interesseret i at lade træet være bærende i din indretning, så vælg mahogni, teak og palisander.

Herhjemme har vi valgt at lade vores spisebord fra Quote by Birkholm (de laver fantastiske møbler i indisk genbrugstræ) forblive en meget mørk træsort, da dette er vores eneste store træ-møbel og rummet derfor kan bære det. Mens rammer, lamper, sofaborde og lignende alle er valgt i fyrretræ, ask eller ubehandlet eg for at opløfte det til (i min optik) et mere minimalistisk og let udtryk.


Som i måske mindes fra blogindlægget om læder for et par uger tilbage, fremstillede jeg min egen knagerække med netop en rundstok i fyrretræ. Og eftersom denne jo var 2,5 meter lang, stod jeg tilbage med en god bid. Da vores skabe er over to meter høje, er der ikke meget vægplads til den ene side, og jeg eftersøgte derfor en luftigere løsning. Rundstokken blev derfor savet til og hængt  op på væggen som 'holder' til min HAY clamp lamp. Samtidigt agerede det løsning på mit langvarige dilemma om at udstille danmarks-plakaten fra Kortkartellet uden nødvendigvis at have lyst til at betale for en ramme (dette er nemlig et specialmål, hvorfor kun de sælger rammerne til). 
Herudover har jeg i soveværelset (og basically overalt i hjemmet faktisk!) valgt at bruge Muuto's velkendte DOTS som ophæng, da jeg manglede noget at hænge tasker, smykker og andre småting på. Jeg må så også indrømme, at jeg finder dem vældigt dekorative som en fin detalje på en relativt bar væg, uden at de overtager rummet, som så mange andre vægophæng har tendens til at gøre.
Der er også enkelte steder i vores hjem, hvor jeg/vi har valgt at kombinere lidt mørkere træ med noget lyst for at kreere et fint samspil (og vel også lidt modspil) i både farve og tekstur.

Igen i soveværelset har jeg lavet pallehylder - og formentlig før de blev så pokkers populære - af halvpaller, skåret til og derefter brændt med en ukrudtsbrænder, ophængt med hyldeknægte i metal.Det er et ret hyggeligt og ikke mindst billigt projekt, da min onkel skaffede pallerne til os, og nu har de efterhånden hængt her i over 2,5 år, hvilket er meget i Nina-år ;) Jeg er endnu ikke blevet trætte af dem, da de tilfører en vis råhed til f.eks. de fine træ-bogstaver (og ja, I know it's a bit corny, at de repræsenterer hvert vores forbogstav, men de har været her ligeså længe som hylderne, og jeg nænner ikke at skille mig af med dem!).


Endnu et DIY projekt finder vi i stuen, hvor jeg har lavet et vægophæng til vores glødepære-lampe Bright Sprout fra Nordic Tales. Fordi vi valgte en olieret egetræs-fatning, faldt valget af selve hyldeknægten på fyrretræ, da dette klart var det billigste lyse træ, jeg kunne finde. Jeg mener at have givet omkring 25 kr. i Silvan - så det er til at overkomme.


 
 Når vi en dag flytter til noget større (og bliver millionære!), drømmer jeg mig til lyse trægulve, lækkert mørkt træ som stubbe i entreen og hylder på væggene, og et fint indhak ved brændeovnen til opbevaring  - og ikke mindst udstilling - af brænde. Nøj det bliver flot og hyggeligt!

Indtil da er jeg fint tilfreds med vores små træ-løsninger herhjemme, og håber at I alle er blevet lidt inspireret til selv at udforske the world of tree. Smid gerne en kommentar til, hvordan I selv indretter med træ eller hvilke ideer, I kunne have!

Until next time!
Nina

4 kommentarer: