onsdag den 27. januar 2016

Hjemmelavet penang karrypasta

Karrypasta er mange ting, og man kan købe et væld af forskellige, men de er ofte ret ens hvad angår indholdet. Dem man køber er oftest en rød eller grøn karrypasta, men én somt er virkelig lækker, er penang karrypastaen. Den smager og dufter simpelthen bare fantastisk. Den kan desværre ikke købes omkring hvor jeg bor, så jeg laver den selv.Opskriften her giver en stor portion, og den kan ikke holde sig mere end 1 måned på køl, så man kan med fordel halvvere mængderne. Såfremt man da kan få så små portioner, hos den lokale asiatiske købmand. Denne karrypasta kræver en del specielle ingredienser, men så har man også en helt speciel og fantastisk velsmagende karrypasta.

Jeg bruger den i supper, i marinader og i mine hjemmelavede cup-noodles, som herunder.

1 tsk penangkarrypasta. 3 spsk kokosmælk, 1 dl konfitteret and plukket i stykker (alternativt kogt kylling), 1 dl forkogte nudler,1 dl frisk ananas i tern og 1 dl agurk, skrællet og uden midten. 
Penang Karrypasta
8 store tørrede chilier
1 dl kogende vand
2 tsk rejepasta
3 skalotteløg
5 cm frisk galangarod, skåret i mindre stykker
8 fed hvidløg
4 spsk frisk korianderrod
3 stilke citrongræs, skåret i mindre stykker (kun det hvide)
Revet skal af 1 uprøjtet lime
1 spsk fiskesauce
2 spsk jornøddeolie eller anden vegetabilsk olie
1 tsk salt
6 spsk crunchy peanutbutter

Knæk stilkene af chilierne og læg dem i en skål, hæld den kogende vand over dem og lad dem udbløde i ca. 1 time. Pak rejepastaen ind i staniol og grill den i 3 minutter i ovnen eller tørrist den på en pande. Vend den et par gange undervejs.
kom chilier og udblødningsvand i en blender, minihakker eller foodprocessor. Tilsæt rejepastaen, skalotteløg, galangarod, hvidløg , korrianderrod og citrongræs og blend det til det er helt finthakket. Tilsæt limeskal, fiskesauce, olie og salt  og blend igen, det begynder nu at blive en rød pasta. Tilsæt peanutbutter og blend til det er en glat og ensartet tyk pasta.
Kom den på skoldede glas og opbevar den på køl.

Som sagt er det en halvstor portion og derfor fordeler jeg den på flere små glas, da den holder sig længere uåbnet end åbnet. På den måde åbner man en lille portion ad gangen og resten holder længere. Det er også vigtigt, at skolde glassene umiddelbart før man kommer pastaen i, så de er varme stadig.  Det sikrer holdbarheden bedst.


3 kommentarer: