fredag den 15. januar 2016

Er du med på plante-trenden?


 Velkommen tilbage indretnings-entusiaster!

Jeg håber I alle sammen er kommet godt ind i det nye år!

Vi har, her på Danske Webchicks, holdt ferie hen over jul og nytår og hold nu op jeg lå vandret med flere store eksamensopgaver samtidigt med at skulle forsøge at presse familie og venner ind i ligningen. Men nu er eksamensperioden overstået for mit vedkommende, and I'm back!

Én tendens der i hvert fald har holdt ved i 2015, og som bestemt også fortsætter i 2016, er indretning med planter, og det er hvad dagens indlæg skal handle om.


Jeg har aldrig selv været det helt store plantemenneske (måske primært fordi jeg altid dræber mine planter...), altså don't get me wrong jeg elsker at have smukke liljer stående på bordet og roser i vindueskarmen, men planter har aldrig sagt mig det helt store førend for et lille års tid siden. Måske er det den der Instagram-feber, at når man ser en tendens i alle andres hjem, skal den også prompte inkorporeres i ens eget - omend ikke andet, har jeg taget plantetendensen til mig, og jeg elsker den!

Der er noget ved de grønne farver (og det er i øvrigt også videnskabeligt bevist), der pirrer øjet og taler til psyken, samtidigt med at planterne forbedrer indeklimaet - alt sammen noget, man kan nyde godt af i disse ret triste og mørke vintermåneder. Jeg finder det beroligende at være omgivet af den smukke grønne farve og at opleve mit hjem vokse og udfolde sig på et mere organisk niveau. Så finder jeg det desuden også hyggeligt at pylre om planterne, og føle at jeg kreer noget (også selvom jeg i princippet kun vander dem, og oftest giver dem for meget i forsøget på at være en god plante-mor). 

Nogle af de mest hypede planter i 2015 har klart været Monstera Deliciosa og Pilea; begge har jeg stiftet bekendtskab med, og selvom alle siger Pileaen er super nem at have med at gøre, døde min desværre efter lidt tid. Måske jeg havde købt den et dårligt sted fra, eller måske havde jeg overvandet den (begge ret plausible forklaringer, selvom sidstnævnte nok er den rigtige), og jeg var ærlig talt lidt ulykkelig. Så når jeg har kommet mig over min pilea-tragedie, forsøger jeg mig helt klart med en ny, da den altså bare er smuk og enkel! 

Pilea - før den forlod mig
Monstera Deliciosa - som den står i dag
Jeg forsøger så vidt muligt at gøre planter til en del af min indretning, sådan at de placeres steder, hvor de kommer til deres ret, men også hvor øjet drages - f.eks. i reolen, i vindueskarmen, højt på hylden etc. og lader dem stå med luft omkring sig. Sukkulenter, ligesom den til venstre, er desuden virkelig nem at have med at gøre, for den kan placeres stort set over alt og kræver meget lidt vand.


Du kan også vælge at bruge dem som gulvplanter i en stor flot vase, eller lade dem hænge fra loftet som jeg har gjort her med et DIY ophæng med lædersnor og træperler fra Søstrene Grene - smid  evt. en kommentar, hvis i godt kunne tænke jer en guide :)

Sidder du til gengæld og læser med her, og tænker, at du aldrig vil få grønne nok fingre til at bibeholde flotte grønne blade og at du overhoved ikke har tid til at vande blomster, men stadig gerne vil følge plante-tendenser, så er der stadig hjælp at hente. 
For ikke blot blomsterbutikker nyder godt at denne boomende trend, men især plakat/poster-industrien har taget folkets ønsker med i deres designs. Du finder virkelig smukke blomster og planter på Desenio.dk, Aurea.dk, Justspotted.dk og mange flere! 

Hvis du så derimod heller ikke lige føler, at du har 300 kr. at kaste efter en plakat, kan du også prøve at male det selv. Jeg har her forsøgt mig med By Garmi's flotte Monstera - og selvom det langt fra er ligeså fint eller i ligeså god kvalitet, fungerer det, indtil jeg får sparet op til at købe the real deal :) 


Er du blevet inspireret til selv at være med på den fine plantetrend, eller har du allerede planter og er ligeså meget i tvivl om, hvordan du skal passe dem, som jeg er?
Så tag et smut forbi Juilas blog på Froekenoverspringshandling.dk - hun bor på det lækreste tørreloft på Nørrebro og er en rigtig plante-mama, der deler ud af gode tips og tricks! 


Until next time, hvor jeg vil skrive lidt om indretning med træ i hjemmet :)


Nina 

2 kommentarer: