tirsdag den 8. december 2015

Magtens pris 2. bog i Dominic-trilogien


Dominic-trilogien handler om et Ian og Cat (Cathrina). Ian kommer til at ejer, den restaurant hvor Cat er ansat. Deres forhold starter som en forretningsaftale hvor Cat skal ledsage ham, for til gengæld at modtage betaling efter evne efter hver aften. Cat har en masse gæld fra sin fortid, og udsigten til at slippe af med gælden ved at tjene ved at ledsage Ian er en mulighed. Cat er dog usikker på om hun skal tage i mod tilbuddet, selv om hun har en kæreste. Men tiltrækningen af Ian og det afsluttede forhold til hendes kæreste, medfører at hun oppe ud i det og skriver under.  Dette er begyndelsen på et forhold, mellem to stærke personligheder. De har hver deres fortid, som har sat sine spor, men fortiden er ensbetydende med at åbne sig, som kan medføre at man hver især bliver såret.


Spillet om sirenen og Magtens pris, er de første 2. bøger i trilogien. Trilogien hører under den erotik skønlitteratur genre. Samme genre som besidder trilogier såsom som crossfire, grey osv. Genren er de senere år blevet et kæmpe hit, blandt kvinder i hele verden.   
     
 Anden bog i trilogien forsætter stort set hvor den første sluttede, hvor anklagerne mod Ian forsætter i Tyskland. Cats liv efter Ian har slået op, er mørkt, tomt og deprimerende. Selv om de forsætter forholdet, så er de i udgangspunktet villige til at arbejde på det, for at det i sidst ende skal resultere i noget godt. Men er både Ian og Cat klar til at åbne op, og er de begge villige til at give noget af dem selv, for at gøre den anden lykkelig?
Er de hver især villige til at åbne op for den anden, selv om man sætter sig selv i en skrøbelig situation?     

I anden bogen spøger ekskæresten stadig i baggrunden, spørgsmålet er dog om mødet med Ian har påvirket hende for meget, til at hun kan forsætte hendes liv som før. I den anden bog er det mere spørgsmålet om Ian stadig spiller spillet mellem dem, eller de er ved at befinde sig i et rigtigt forhold.  

Tør hun stole på ham? Tør hun hengive sig, og dermed håbe på at hun ikke bliver såret? Vil hun hengive sig til ham, og håbe at det ikke er et spil han spiller? 

Første bog i trilogien var begyndelse til viden og læring af personerne. I den første bog fik man indblik i deres personlighed, og der blev åbnet lidt op for deres fortid, som i anden bog endnu engang bearbejdes. Fortiden virker som nøglen til at de sammen kan komme videre, for det liv de drømmer om. Men er det, det samme de drømmer om?      

De har mange hemmeligheder og ved at åbne op, kan medføre at de hver især trækker sig. Tør de at give slip, og fortælle? 

Første del af bogen, omhandler det at skilles, selv om man elsker den anden. Troen på at det at man havde sammen, er bedre end det man har hver for sig. Håbet om støtte kan hjælp den anden selv om man har lyst til flygte. Det er stadig håbet der spirer om at den anden part, har samme følelser, og lyst til at arbejde på forholdet, der sættes fokus på. Igennem hele bogen, er det grundlæggende håbet om at det at være sammen, arbejde på deres forhold kan medfører, at de i slutningen ender lykkelige, men lykkes det? 
Spørgsmålet er også om de begge synes de er kommet videre, og ikke stadig spiller spillet som de gjorde i den første bog. 

Hvis man synes at første bog var fantastisk, så skal man bestemt læse Magtens pris. Magtens pris, rummer det den første bog havde, men samtidig bygger videre. Man føler at personerne rykker sig i fortællingen, de udvikler sig individuelt og sammen. Men spørgsmålet er om det er nok til at man kan få det til at fungere? Synes man slutningen var overraskende, spændende og glædende til 2. var til stede, så er det intet set i forhold til 2. Man længes efter tredje bog. Man kan læse Magtens pris, uden at have læst Spillet om sirene. Men min anbefalingen lyder at man skal læse spillet om sirene først for at forstå personerne. Der skal lyde en klar anbefaling her fra. Køb bogen, den er det hele hver. Den perfekte værtindegave, eller en selvforkælelse gave.

Læs anmeldelsen af den første bog i trilogien "Spillet om sirenen": 


1 kommentar: