fredag den 18. december 2015

Læder er så lækkert i hjemmet - her er nogle fede DIY projekter!

Halløj alle sammen :) 

I denne her uge vil jeg give nogle gode råd i fht. DIY/indretning med læder, da jeg (som i måske har fornemmet) synes det er super fedt at have rå materiale til at indgå som en del af boligen! 
Den første ide her udsprang egentlig, da jeg skulle hjælpe min veninde med at finde på en god løsning til knager i gangen. I min iver efter at være behjælpelig og spammede alverdens google sider, tænkte jeg: "Hey! Selvom jeg ikke har tænkt på det før, trænger jeg da også til at få en ny knagerække, så der kan hænge flere jakker". Fattig (og utålmodig, når det kommer til indretning)  som jeg nu engang er, var DIY en oplagt mulighed for at få en knagerække ind, der ikke ruinerede mig!

Jeg fandt derfor på denne fine sag!


Jeg har været forbi Skinderiet i København og fundet et langt stykke naturfarvet læder - man kan dog også vælge andre farver - klippet det til, boret nogle huller i det og sat det op på væggen med skruer. Her kunne en anden ide være at bruge små kroge til væggen i stedet, eller hvis man har mod på det, have læderstykkerne til at hænge ned fra loftet :)

- Selve trædelen er en (meget forkortet! De sælges jo for pokker kun 2,5 m. lange!) rundstok fra Silvan, som også er blevet skåret til i den længde, jeg ønskede, og som derefter er placeret i læderet.

- Krogene er faktisk nogle sorte s-kroge fra House Doctor, som også kan fås i en masse farver her. Jeg valgte de sorte, da de passer bedst til min indretning. Derefter fik jeg min søde svigerfar til at bukke dem for mig, så de ikke røg af rundstokken. And that's it! Er det ikke nemt? Voilá, en fin og billig knagerække med så mange kroge, du ønsker!


Jeg stod så dér, efter jeg havde lavet knagen og følte, at der skulle inkorporeres endnu mere læder i hjemmet. Heldigvis havde jeg en læderrest tilbage fra knagen, som hurtigt blev skruet huller i, købt nogle flade skruer (med en lille bolt bagpå) til og vupti, nye håndtag til badeværelset! Det giver sådan en varme og hygge til vores lille toilet, synes jeg. Og til den hurtige, der måske allerede har fikseret Mellibi tandbørsteholderen fra Kähler, går det jo vildt godt i spænd :D One happy Nina!


Jeg har ligeledes leget lidt med nogle håndtag på min Ikea-kommode, som jeg fik erhvervet mig allerede da jeg dengang boede hjemme hos mine forældre, og som altså har overlevet turen til Valby og nu har godt 5 år (?!) på bagen. Ja, den holder godt...
Men selve skufferne er altså bare lidt irriterende at skulle trække ud - især hvis man har make-up, kagedej (ja, det sker oftere end jeg vil indrømme...) eller andet 'snask' på hænderne, der får fingrene til at glide på de skrå skuffer. Nu er det meget nemmere lige at gribe rundt om stroppen med sin tykke hånd, eller (hvis man har rene hænder :P), bare lige hive ud i stroppens hul. Læderet her er i øvrigt fra et 20 kr's læderbælte jeg fandt i H&M, og som bare er skruet ned i skuffen med en lille skrue! Easy peasy.Det var faktisk lige umiddelbart det, jeg har lavet herhjemme med kernelæder. Jeg har brugt lædersnor til mange andre projekter, men dem bliver i introduceret til de kommende gange ;)Der er dog nogle andre projekter som skal føres ud i livet, når jeg engang kommer igennem mit eksamenshelvede og får lidt flere penge.

Jeg har blandt andet længe gerne ville have et spejl a la GUBI's dyre dyre, men virkelig lækre, Adnet spejl.
Mange andre bloggere har allerede 'beat me to it' og lavet  DIY-guides til udformningen af et mere budget-venligt spejl, som jeg (når tiden kommer) nok også vil følge :) Så hvis i også er smask-forelskede i spejlet herover, og ikke lige føler jer parat til at give 3-5000 kr. for et, kan man med nogle bælter, lim, et rundt spejl, og evt. med en god søgning på Google til hjælp, altså sagtens gøre kunsten efter!


Until next time, rigtig god jul - jeg håber I hygger, får nogle lækre gaver og god mad!

Nina.
2 kommentarer: