fredag den 4. december 2015

Er du også i tvivl om julegaveønsker i år? – Don't fear, Nina is here!


Halløj derude, og velkommen tilbage!

Jeg har sådan glædet mig til at udgive dette indlæg, og har arbejdet hårdt på at finde nogle rigtige gode forslag til julegaveønsker anno 2015! (puha, hvem skulle tro det var så svært og tidskrævende at sætte alle tingene i collager og linke til dem? Well it is!)Det er bare svært at finde på ønsker (måske fordi der er så pokkers mange ufatteligt-lækre-ting-jeg-på-ingen-menneskelig-måde-har-råd-til-selv) og især hvis man sidder dér d. 10. December og ser sig tvunget til at få lavet den liste, fordi ens bedsteforældre har overrendt én siden medio-november og man nok egentlig også ’burde tage sig sammen’.

Jeg har derfor valgt at dedikere mit No. 2 indlæg til denne hyggelige højtid og for at give en hjælpende hånd til skrivning af de efterspurgte ønskesedler  :).

Som I kan se, har jeg fundet en masse ting, der rangerer fra 12 til 1200 kr. – så der burde være lidt til enhver smag og ethvert budget.


0-200 kr.  

// 1. Nicolas Vahé - fra 20 kr.  // 2. Claus Holm morter - 149 kr. // 3. Blue Leaves skeer - 179 kr.  // 4. Muuto Dots - fra 129 kr. // 5. ByLassen Matchbox cover - 169 kr.  // 6. Meraki badeværelsesartikler - fra 12 kr.  // 7. NUR bakker - fra 150 kr. // 8. Skærebrætter i eg fra Søstrene Grene - fra 99 kr.  // 9. Nomess Saks - 149 kr.  // 10. HAY stone kagerulle - 69 kr. // 11. Kähler Mellibi serien - fra 150 kr.  //


I denne kategori finder I en del ting til køkkenet, for er det ikke skønt at arbejde med æstetisk smukke og funktionelle ting, mens man kokkerer (for mit vedkommende, ofte søde) lækkerier? 

Jeg er personligt helt forelsket i de flotte guldskeer fra Blue Leaves, der formår at forbinde former fra naturen og gyldne metaller. 

Også de fine buttede krukker fra den nye Mellibi serie er jeg faldet pladask for, og de har da allerede fundet vejen til mit badeværelse (og lidt mit hjerte)! Den lille læder-lap står også som en lækker rå detalje over for det minimalistiske design. 

Kagerullen fra HAY er altså også næsten et must-have i køkkenet. Jeg ejede den selv indtil for et år siden, hvor den desværre måtte lade livet i et midlertidigt hysterisk sammenbrud over umulig pizza-dej til min fødselsdag. Jeg må stadig ikke få en ny for min kæreste :(200-350 kr.  

//1. JUNA Grafico sengetøj - 300 kr. pr. sæt  // 2. Designletters Multi Jar Krukke - 300 kr. // 3. Kay Bojesen Tim - 300 kr. // 4. MENU POV vægstage - 300 kr.  // 5. Ferm Living toiletpapirholder -  200 kr.  // 6. Vertiplants - fra 250 kr.  // 7. Bahne lammeskindshynde -  fra 230 kr.  // 8. Skandinavisk Lys - 250 kr.  //


Siden Vertiplants blev lanceret har jeg været helt betaget af ideen; nu kan du simpelthen få de smukke planter op på væggene! Er det ikke fantastisk? De kan også bruges til blade i hyggekrogen, toiletpapir på badeværelset eller til nøgler i gangen. Amazing - og så i øvrigt et ret lækkert design! 

Det fine ternede bomuldssatin sengetøj fra JUNA kunne jeg heller ikke stå for (jeg har jo 'a thing' for læder-detaljer), og en stor pakke venter da også på at blive reddet fra posthuset first thing mandag morgen, for derefter at indtage sin retmæssige plads på sengen. Jeg og min kæreste (for ét sæt rækker jo ikke til en dobbeltseng, selvom det er for ens egne fødselsdagspenge...) kommer til at sove som en drøm.


350-700 kr. 
Klassikere og dansk design er nok her især gennemgående. Hvor har vi mange talentfulde designere i Norden. 

Jeg kunne ikke lade være med at sætte Lyngby vasen og Royal Copenhagen på listen - for jeg er og forbliver dybt forelsket i disse designs. De har været en del af dansk kultur og indgået som fast inventar i danskernes hjem i årtier, og mange forstår godt hvorfor. De rene linjer, det knivskarpe håndværk og at RC er håndmalet giver klassikerne den personlighed, der nok i sin tid har gjort dem så populære og hvilket har været med til at fastholde den popularitet.


Relativt nyere dansk virksomhed er Muuto, der med sin Restore Basket (som så fint pynter i min egen stue med opladere, blade osv. i) og nye lækre Grid puder giver en god indikation af, hvorfor også disse har krævet sin plads på boligafdelingernes hylder. Personligt har jeg (også) en svaghed for filt, og jeg elsker det faktum, at man med disse items kan få alverdens farver ind i sit hjem.


 700-1200 kr. 

 //1. Wood Junkies Slim Rack med Slim Stick - 840 kr. // 2. ByLassen Kubus Bowl - fra 929 kr.   // 3. String Pocket - 925 kr.  // 4. ByLassen Frame 20 cm. -  800 kr.  // 5. Applicata Watch:Out ur - 900 kr.  // 6. KreaFunk aMove højtaler - 750 kr.  // 7. ByLassen Mesch Plaid  - 1000 kr.  // 8. Gense Dorotea Night - 8 dele 1145 kr.  // 9. Marset FollowMe lampe - 1200 kr. (her) // 10. ByLøth hylde -  1000 kr. pr. meter//

Denne her kategori har været en lille smule sværere at sammensætte og jeg har måtte åbne den ellers forbudte boks i min hjerne, der indeholder "du-må-ikke-drømme-om-disse-for-du-har-ikke-råd"-ting. Og nøj hvor savler jeg næsten allerede. Puh, compose yourself Nina! 


Apropos de rå materialer, så har jeg i mange mange mange måneder kigget længe efter beton uret fra Applicata. Det er bare så simpelt, og med de gyldne messing-visere forbinder det netop denne råhed fra betonen med en simpel elegance. I'm sold! 

Jeg må også lige fremhæve det sorte bestik fra Gense. Aldrig har jeg set smukkere bestik, og det ligger så let og naturligt i hånden. Jeg må her krybe lidt til korset, da jeg faktisk ejer noget af bestikket selv... men det er kun fordi mine alt for skønne forældre valgte at overraske mig med mit første sæt, og jeg sidenhen har været så heldig at få det i jule/fødselsdagsgave! Den eneste 'down-side' er, at det helst skal vaskes i hånden for ikke at ødelægge legeringen. Men altså, med sådan et smukt design vasker jeg gerne mine hænder til små rosin-klumper! 


Jeg håber, at mine bud har kunne give lidt inspiration til at komme i gang med de ønskelister :) 
I må i hvert fald alle have en rigtig dejlig december og en glædelig jul! 

Og vi ses jo om 14. dage, hvor jeg vil skrive lidt om DIY med læder!
Mange (jule)hilsner, 
Nina
1 kommentar: