tirsdag den 22. december 2015

DIY Julehjerter

Mangler du en værtindegave til de mange julefrokoster eller lidt ekstra til borddækningen så er denne DIY hurtig, nem og enkel at lave. Med ganske få ting kan du lave dine egne personlige julehjerter som helt sikkert vil skabe juleglæde.


Trin 1. 
Julehjerterne er lavet af trylledej som består af:

2 dl hvedemel
1 dl fint salt
1 spsk madolie
1 dl vand

Bland alle ingredienserne sammen. Tilføj lidt vand af gangen. Dejen skal have konsistens som modellervoks. Stil dejen til hvil i 30 minutter. Dejen er nu klar til brug. 

Trin 2.
Når dejen er æltet sammen og har stået i 30 minutter kan du gå i gang med at forme hjerterne. Hvis du har en udstikker er det helt klart nemmest da hjerterne får samme størrelse men det kan også lade sig gøre at lave dem i hånden. Jeg har lavet et lille snit til den flettede del så det er lidt nemmere at male dem. Pas på at du ikke skærer helt igennem hjerterne.

Trylledejen skal nu have 3 timer i ovnen ved 120 grader. Når hjerterne er kølet af kan du male dem i flotte farver. Jeg valgte traditionelle julehjerter i rød og hvid men det er kun fantasien som sætter grænser. Malingen til hjerterne er købt i Søsterne Grene, hvor de har et okay udvalg af farve til billige penge. 

Trin 3. 
Mine julehjerter skal bl.a. bruges til borddækningen juleaften, hvor jeg sætter hjerterne sammen med lidt grønt for at bryde med de hvide stofservietter,  hvide tallerkner og den hvide dug. Julehjerterne skaber god stemning til julebordet, og gæsterne kan tage et hjerte med hjem til minde om juleaften. 

Trin 4.
Julehjerterne kan også bruges til værtindegaver, hvor jeg i år har valgt at lave brændte mandler. De fine glas har jeg købt i Søsterne Grene til ca. 20 kr. pr. glas, og de brændte mandler kan du finde opskriften på her. Et godt tip er at lave lidt ekstra mandler da der hurtigt kan forsvinde lidt :)

Rigtig god jul


2 kommentarer: