torsdag den 17. december 2015

Anna og det franske kys

Nogle gange er det rart med en bog, man ikke nødvendigvis behøves at tænke så meget til, men blot læse den for hyggens skyld. Dette har jeg haft brug for, for med studie og kommende eksamener, er det ikke altid, at jeg lige har tid til at få læst det helt store i hverdagene.


Denne gang faldt jeg for ungdomsromanen Anna og det franske kys, der er skrevet af Stephanie Perkins. Jeg har af flere arbejdskollegaer fået anbefalet bogen, og tænkte, at det derfor måtte være tid at læse debutromanen fra den unge, amerikanske forfatter. Og det er jeg virkelig glad for jeg gjorde, for hold op den var god! Det er sjældent at jeg læser en bog, jeg har meget svært ved at ligge fra mig, men Anna og det franske kys tryllebandt mig virkelig. 


Bogen handler om den amerikanske teenager Anna, der bor i Atlanta. Hun har det godt dér, men hendes far mener, at hun skal sendes på kostskole i Paris. Anna er bestemt ikke glad for denne beslutning, men efter noget tid finder hun sig til rette i den franske hovedstad, får nye venner, og forelsker sig i Paris, såvel som den smukke fyr Étienne St. Clair. Anna og St. Clair indleder et meget nært venskabsbånd, men Anna udvikler større følelser for St. Clair, men han er desværre optaget. 
Venskabet kommer til at stå sin prøve op til flere gange, for misforståelser kommer i vejen. Det hele løser sig dog i sidste ende, og bogen ender fantastisk. 

Ofte når jeg læser en ungdoms-kærlighedsroman, kan det hele nogle gange blive lidt for sukkersødt, men Anna og det franske kys er bestemt ikke en bog man bliver træt af. Derudover foregår den jo i Paris, byernes by, og Paris bliver man aldrig træt af! Der er nogle skønne beskrivelser af Paris med i bogen, hvilket også er med til at skabe et sådant flow i bogen, at man ikke kører fast i den blomstrende kærlighed mellem Anne og St. Clair, men også hører lidt om Paris. 

Bogen kan kun anbefales! Jeg glæder mig allerede til at læse Lola og naboens søn samt Isla og jagten på lykke, hvor man også hører en smule til Anna igen. 

Læs den - den er god! 

Og glædelig jul herfra. 

1 kommentar: