onsdag den 4. november 2015

Mexikansk mad til efteråret - quesadillas med hjemmelavede majspandekager.

Meget mexicansk mad er centreret omkring majspandekagerne så jeg starter selvfølgelig ud med en opskrift på hjemmelavede mexicanske majspandekager.
De er både nemme og svære at lave. Der kræves kun få ingredienser, men til gengælde ligger det meget i håndelaget, at arbejde dejen sammen til den rette konsistens. Jeg har måttet øve mig en del, før jeg kunne lave de typer, der kræver specifik foldning. De bliver nemt for tørre, for tynde eller for skrøbelige og så er det svært at folde dem korrekt.

Derfor lægger jeg ud med en meget simpel og lækker ret med majspandekager, nemlig quesadillas :)

Majstortillaer:
Når man laver majstortillaer bruger man en speciel majsmel der hedder Masa Harina. Den har en helt anden tekstur og er helt anderledes at arbejde med end den gule majsmel man køber de fleste steder. Man kan ikke lave tortillfladbrødene med med andre typer majsmel end Masa Harina, de bliver hårde og sprøde som tacoskallerne med den gule mel.
Masa Harina majsmel kan i danmark kun købes hos Chili House i København, som heldigvis har en god netbutik. I finder det lige her.

Til 4 små eller 2 store tortillaer

130 g Masa Harina mel
2 dl vand
1 tsk salt

Bland salt og mel og tilsæt vandet. arbejd det sammen til en men ikke tør dej. Mærk hvordan det giver sig mellem fingrene når du klemmer dem sammen om dejen eller deler den med fingrene. Hvis det knækker/smuldrer, skal der lidt mere vand i indtil dethænger bedre sammen og har en mere jævn brudflade.

Del det op i lige store klumper og form dem til kugler. De skal nu enten kommes i en tortillapresse, fås også hos Chili House, eller rulles ud med kagerulle. Uanset hvad du vælger skal du lægge bagepapir eller en opklippet frysepose over og under dejen, så den ikke klistrer fast i bord/kagerulle/tortillepresse. Kanterne bliver ujævne når man ruller dem ud med kagerulle, men de smager lige så fantastisk.
De bages på en tør pande med slipletbelægning til de er letgyldne på begge sider. Det skal være ved middel til høj varme, jeg sætter den på 6-7 ud af 9 på mit komfur. De er temmelig hårde når man tager dem af panden, derfor lægges de under et hårdtopvredet vådt klæde til de skal bruges. De holder sig varme længe, hvis man lægger dem ovenpå hinanden med klæde imellem.

Jeg er faldet over opskrifter hvor der bruges friskpresset appelsinsaft i stedet for vand og der tilsættes krydderimix til tortillaerne. Det har jeg endnu ikke prøvet at lege med, men Chili Houses har en del forskellige krydderimix, så det skal da prøves næste gang jeg skal købe Masa Harina mel.

Quesadillas:
Quesadillas består af to tortillawraps med fyld imellem. man bruger smeltet ost til at få det hele til at hænge sammen, deraf navnet quesadillas.

Fyld:
150 g hakket oksekød
1/4 ds majs
1/4 ds røde kidneybønner i lage
1 spsk smør
1 spsk salsa
1 tsk chilipulver
1 lille fed hvidløg
1 lille finthakket løg
150 g revet chreddar.

Varm smørret op og rist finthakket hvidløg og chilipulver kort i det. Tilsæt hakket løg og lad det stege med til det er klart. Tilsæt kødet og brun det før du tilsætter salsa, bønner og majs. Det skal være lidt tørt i det, så der ikke rigtigt er noget sovs, så er der for meget væske koges det af.

Læg halvdelen af tortillaerne ud på et skærebræt, bagepapir eller lign. og fordel halvdelen af osten på dem. Fordel nu fyldet ovenpå osten og drys med resten af osten. Til sidst lægges de sidste tortiller på som et låg og det hele overføres til en varm pande. Nå osten begynder at smelte, vendes det, så den anden side også steges.

De serveres med guacamole, salsa, cremefraiche og en lækker salat.

På billedet her er de meget orange, det skyldes den cheddar jeg brugte, den var meget fed og meget orange, så tortillaerne tog farve fra den. Det er heller ikke de hjemmelavede majstortillaer, der er brugt, men en glutenfri købetortilla. 


1 kommentar: