onsdag den 11. november 2015

KAGEKARMA

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.Annemette Voss deler i sin nye bog Kagekarma gavmildt ud af sine tips og tricks, så du bl.a. kan lære at dekorere kager med håndformede roser, male på fondant med farve og sprøjte en lagkage op med elegante roser i frosting. Som kronen på værket eller icing on the cake så viser hun også hvordan du selv let og elegant samler den mest eventyrlige bryllupskage. 

Marcipan og fondant, chokolade og glasur, guld og glimmer, blomster og sløjfer foruden pensler og tyller i alle størrelser. Det hele er i brug, når Annemette Voss viser, hvordan man giver den gas med kagepynten og tilføjer sine egne kager et personligt udtryk i et feminint univers.


I bogens forord skriver Annemette Voss: "Denne bog er skabt med en drøm om at inspirere dig, så du tør give dig i kast med bagningen af helt nye kager. Jeg har valgt i mange af opskrifterne at gå i detaljer med pynten - noget jeg ved, rigtig mange elsker at hygge sig med. Bogen har både fokus på at udvikle dine færdigheder og på, at du og dine nærmeste sammen beriges med gode oplevelser om selve det at bage samt indtagelsen af de lækre, søde sager.

Kagekarma er en ærlig, hvor jeg har sat fokus på velsmag, æstetisk og detaljer på en måde, hvor du som kageentusiast vil føle dig tryg ved at kaste dig ud i nye udfordringer. Jeg har forsøgt at være så præcis i både opskrifterne og how to-afsnittene, at du aldrig bliver i tvivl om, hvad du skal. Alt i bogen er bagt i mit eget køkken af mig, og alt er anrettet og pyntet således, at du altid kan udelade de elementer, du evt. finder unødvendige eller for besværlige. Og jeg garanterer, at mit køkken højest sandsynligt ligner dit. Jeg har ikke nogen mærkelige redskaber eller magiske hjælpemidler, som lige kan fremtrylle en kage på 5 minutter. Jeg arbejder i mit køkken som enhver anden amatørbager. Så hvis jeg kan, kan du nok også."

Bogens kager fordeler sig i sjove afsnit som SKUM, SPRØD, LAG, WOW, HAPS og MINI. Det er opskrifter, der bare virker, på alt fra muffins, donuts, croissanter og islagkage og til flødeboller, trøffelkugler og skumfiduser.


Bogen er velegnet til kvinder der ønsker at prøve nye smage i kager og desserter. Til kvinder der er træt af altid at bage det samme og som ønsker at springe ud i noget der er utrolig smukt at kigge på. Væk er de gamle traditionelle desserter og i stedet er nye, moderne og spændende lækkerier. Jeg er især ret vild med de første 20 sider af bogen, hvor Annemette gennemgår teknikker i form af tyller og fondant. Det er fedt med lidt tips og tricks især fra en som bare har helt styr på tingene. Skulle du have lyst til at kaste dig ud i kageriet så kan du finde et par opskrifter på Politikens Forlags hjemmeside. Her kan du også læse mere om #kagekarme og se de mange flotte billeder, inspireret af Annemette Voss.

Det hele er hyggeligt og uhøjtideligt, for det at bage er netop noget, man tager sig tid til sammen og for hinanden. Og hvem vil ikke gerne lave kager og desserter når forfatteren har en filosofi som denne. Se det er go’ kagekarma.


Alle billeder er fra Politikens Forlag. 


1 kommentar: