søndag den 29. november 2015

Godnathistorien, der har taget verden med storm!

Den bliver kaldt verdens mest effektive godnathistorie, er oversat til 40 sprog, og kan få dit barn til at sove på meget kort tid. Teorierne bag historien om Kalle Kanin har været under udvikling gennem flere år, og efter meget kort tid på hylden i boghandlen herhjemme, havde den den første måned solgt omkring 50.000 eksemplarer. De første to oplag af mirakelbogen var væk før de nærmest kom på hylderne i oktober, og oplag nr. 6 er nu i salg, og sælger stadig storslående. "Der var engang en lille kanin, der hed Kalle, som så gerne ville sove, men som ikke kunne lige nu." Sådan starter historien om Kalle, der kan lide at lege det samme som barnet, er lige så gammel som barnet og mange flere ting, hvilket gør, at barnet kan referere til de ting, Kalle godt kan lide.
Bogen er ifølge familievejleder Lola Jensen en mirakelbog, og den svenske forfatter og adfærdsforsker Carl-Johan Forssén Ehrlins teorier og trykfordelinger gør, at dit barn sover på kort tid, og endda måske inden bogen er læst færdig. Nogle gange skal der læses langsommere, mens der skal ligges tryk på andre ord, eller gentages noget andet; dette er med til at skabe et flow i bogen, der gør, at dit barn ligeså stille falder hen. Bogen starter med at give en introduktion til, hvordan du som læser, skal forholde dig til gentagelser, handlinger og trykfordelinger, og gør det dermed lettere at få dit barn til at sove.

Hvem anbefales den til?
En af mine bekendte har en lille søn, Albert på ca. 2½ år, som ikke er særlig nem at få til at falde i søvn - faktisk tager det nogle gange flere timer at få ham til at sove. Albert vil meget hellere lege eller faktisk bare alt andet end at sove. Hans far købte bogen, og sengetiden tager meget kortere tid.
Bogen anbefales klart til børn der er en 2-3 år eller opefter, da de gerne skal kunne forstå trykkene på ordene, samt forstå en mening i teksten. Men bogen gør det så meget nemmere, at få børn til at sove!

Dette kan være én af de bøger, der er på ønskesedlen for mødre med børn, hvor det at falde i søvn kan være lidt af en udfordring. En oplagt gaveidé!


 - Og glædelig første søndag i advent!

1 kommentar: