onsdag den 18. november 2015

Enchiladas med black eyed bønner og kylling

Enchiladas er en virkelig lækker variant hvor man bruger tortillabrøddene. Det bages i ovnen med en masse lækkert ost og vi elsker ost :D



Selvom der kun er to ruller på billedet er opskriften her til flere, men da jeg jo er glutenallergiker, må vi lave dem i adskilte fade når jeg er doven og bruger færdigkøbte ruller ;)
Du kan lave dem selv efter denne opskrift lige her på siden.

Enchiladasovs:
1 tsk paprika
½ tsk røget paprika
½ tsk chilipulver
1 tsk kanel
1 tsk spidskommen
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt koriander
1 spsk olivenolie
1 finthakket løg
½ dl hønsebouillon (evt 2 isterninger af denne hjemmelavede hønsebouillon)
1 ds hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpuré
salt og peber

Kom alle de tørre krydderier i en gryde og sæt den på kogepladen ved høj varme, lad krydderierne riste i ca 1 minut til de dufter skønt. Tilsæt olivenolie og løg og lad det svitse lidt før du tilsætter hønsebouillonen.
Kom knust hvidløg i sammen med de hakkede tomater og lade det komme op at koge. Tilsæt tomatpuré og lad den simre i 5 minutter, smag til med salt og peber.

Kyllingekød:
1-2 kyllingefileter afhængig af størrelse
salt og peber
Olie til stegning

Krydr kyllingefileterne og steg dem ved middelvarme til de er møre. Lad dem køle af og skær dem ud i små tern.

Samling af enchiladaerne:
1 ds black eyed peas
1 ds majs
300 g revet cheddar
Enchiladasovs
kyllingekød i tern

Tortillaerne smøres med enchiladasovsen og bønner, majs, kylling og ost fordeles ovenpå. De rulles stramt omkring fyldet og lægges i et fad med samlingen ned ad. Smør enchiladasovs over og drys rundhåndet med revet cheddar. Bag dem ved 180 grader i 15 minutter.



De serveres med en grøn salat, guacamole og ekstra enchiladasovs.

1 kommentar: