søndag den 22. november 2015

   

Den nye store fantasy-franchise?

Det er sjældent, at jeg må nulstille en hel weekends planer for at læse en bog færdig, men det var altså tilfældet med Sabaa Tahirs flotte debutroman ”Det ulmende oprør”. Huffington Post sammenligner bogen med ”Hunger games” og ”Game of thrones”, og det er ikke svært at se hvorfor.”Det ulmende oprør” er en intens, dyster fantasyroman, som er næsten umulig at lægge fra sig.   

Man skal lede langt efter hyggelige hobbitter, alfer og prinsesser i Sabaa Tahirs barske fantasyunivers. Imperiet er et brutalt herredømme, der minder om det gamle Romerrige. 
Under Imperiets herredømme straffes al modstand med døden, og vold, slaveri og ransagninger er en del af hverdagen.
I "Det ulmende oprør" følger man skiftevis Laia og Elias.
Laia er en af de lærde, det civile folk, der bliver undertrykt af Imperiet. Da hendes bror bliver arresteret for landsforræderi og risikerer henrettelse, opsøger hun modstandsbevægelsen for at få hjælp. De har en betingelse for deres assistance: Laia skal gå undercover som slave og spionere på det farligste sted i riget - Militærakademiet.         
Elias kommer fra en magtfuld familie og er en af Militærakademiets dygtigste soldater, trænet til dræbe og trofast tjene riget. Alligevel drømmer han om at desertere og frigøre sig fra Militærakademiets jerngreb.
Laia kæmper for sin families skyld. Elias kæmper for sin frihed. 
Begge er de fanget i et net af hævn, loyalitet, magtspil og komplekse relationer. 
Der går ikke længe, før de finder ud af at deres skæbner er knyttet sammen, og at de må tage nogen valg, der ikke kun får konsekvenser for deres eget liv, men for hele Imperiet.  
Med masser af intriger, twists og magi, er ”Det ulmende oprør” oplagt filmmateriale, og ikke overraskende er filmrettighederne allerede blevet købt.   
Sabaa Tahir skriver action-scener, der sitrer af spænding og intensitet, så læseren nogen gange er nødt til at lægge bogen fra sig for at trække vejret. Desværre lider anden halvdel af bogen af mere eller mindre konstruerede kærlighedstrekanter, men dette kan der forhåbentligt rettes op på i bogens fortsættelse, der udkommer i efteråret 2016, og som undertegnede vil glæde sig til. "Det ulmende oprør" vil ikke kun appellerer til fantasyfans, men til alle der leder efter en letlæst spændingsroman. Så skynd dig - forskans dig med tæppe og stearinlys og nyd denne bog. Ingen kommentarer:

Send en kommentar