lørdag den 31. oktober 2015

SPECTRE

Iført et charmerende smil, en Walther PPK og med licens til at dræbe toner James Bond igen frem på landets mange biograflærreder. Under titlen Spectre gør Bond sig igen klar til at kæmpe på liv og død for queen and country.


Foto: www.radiotimes.com

Jeg havde store forventninger til Spectre, der som nr. 24 i rækken af James Bond film havde en del at leve op til efter Skyfall' kæmpe succes. Vi efterlod sidste gang Bond i en af hans største personlige kriser efter tabet af den skønne M, der i mange film har fungeret som en moderlig figur og ofte den eneste støtte til Bonds mange udskejelser. 

I Spectre præsenteres vi for det efterchok som Skyfall startede. Den britiske efterretningstjeneste er i sin største krise. Lederen af Joint Intelligence Service, "C", er under den overbevisning at 00-afdelingen er en forældet afdeling, hvis arbejde kan erstattes af moderne teknologi og overvågning. Dette besværliggør arbejdet for både M og Bond der nu er under et enormt pres for at bevise at agenter i felten ikke hører fortiden til. Fortiden indhenter dog Bond da han under sin søgen på en global kriminel organisation ved navn Spectre møder et velkendt ansigt der tvinger Bond til at håndtere fortidens mange spøgelser. 

Foto: www.hypebeast.com

En af grundene til Skyfalls enorme succes var kombinationen af agenten og mennesket. Vi så for første gang i lang tid en mere personlig side af James Bond og det var utrolig forfriskende. Man fik som seer pludselig en større indsigt ind i Bonds valg af måde at leve på, og dette fortsætter i Spectre. Jeg har tidligere haft lidt svært ved Daniel Craig i rollen som Bond men jeg må ærligt indrømme at jeg i de sidste par film er blevet utrolig glad for ham. Der er siden Skyfall sket lidt af et skift i Bonds karakter, hvilket jeg er ret begejstret for. Der er kommet lidt af fortidens charme tilbage, og de lumrer og klassiske kommentarer skaber noget velkendt til trods for den moderne udvikling.

Den velkendte charme er ikke den eneste inspiration som er hentet fra fortiden. Spectre byder på hele to Bond babes i denne film, der begge imponerer med deres smukke udseende. Monica Bellucci har i Spectre sat rekord som den ældste babe med en alder på 50 år. Hendes kurvede figur og elegante ydre bringer tankerne hen på fortidens pin-up modeller, og hun passer perfekt ind i rækken af Bond babes. 

Léa Seydoux træder også ind i rækken af Bond babes, og det gør hun utrolig godt. Hendes klassiske og forførende udseende er i filmen stylet med inspiration fra 50'ernes ikoniske kvinder, og det passer godt ind i den stemning som Spectre forsøger at skabe med den mere klassiske tilgang til Bond og hans babes.  

Foto: Jonathan Olley - Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Danjag, LLC and Columbia Pictures Industries, Inc. 

Spectre har mange forbindelser til fortiden og en af de største er nok skurken. En gammel kending re-introduceres og jeg kan kun sige at jeg er imponeret. Spectre samler fortidens tråde og forener dem i en smuk og moderne sløjfe, hvis inspirationskilde er tydelig. Skyfall var en af de bedste Bond film for mit vedkommende men Spectre udfordrer virkelig denne placering. Kvinderne er smukke, smilet er charmende og pistolen er ladt. James Bond har nok en del år på bagen men han er bestemt ikke gået af mode. Tværtimod. 

2 kommentarer: