tirsdag den 8. september 2015

Stress af med kunstterapi

Du har måske allerede opdaget den hurtigtvoksende tendens i landets boghandlere og udenlandske hjemmesider som Amazon. Hvis ikke så er det mig en ære at præsentere dig for det nye fænomen mod stress - malerbøger. 


Ja du læste rigtigt. Det er helt seriøst malebøger som det drejer sig om. Der er dog ikke tale om billeder af disneyfigurer eller små søde dyr. Malebøger for voksne som denne nye litterære darling katagoriseres under er tidskrævende og detaljeret billeder, som kræver at man holder tungen lige i munden - hvis man da ønsker at holde sig indenfor stregerne. 

Jeg fik muligheden for at afprøve to forskellige temaer fra to forskellige forfattere, og det var et ret overraskende resultat som kom ud af mit forsøg. Jeg må indrømme at jeg var lidt skeptisk omkring de her malebøger. Jeg indrømmer dog samtidig at jeg er utrolig dårlig til at slappe af. Jeg kan sagtens ligge på sofaen og hygge en hel søndag men det er næsten umuligt for mig ikke at tænke over fem millioner ting samtidig. Et eksempel på mit behov for at holde mig selv igang er, at jeg lige nu har tre jobs da jeg mente at jeg kedede mig lidt efter mit daglige 37-timers arbejde, og derfor trængte til at lave lidt mere. Jeg er dog ikke en person som vil betegne mig selv som stresset men kan i perioder godt have lidt meget på tallerknen. Jeg besluttede derfor at give malebøgerne en chance.


Resultatet var ret overraskende. Jeg startede med at male en lørdag eftermiddag og inden jeg vidste af det spurgte min mand mig om vi ikke snart skulle spise? Spise!? Jamen klokken er da kun… Nej klokken var faktisk aften og jeg havde siddet i tre timer og malet. Jeg troede ærligt talt at det var løgn men tiden forsvinder bare når man sidder og koncentrerer sig.

Det tidsmæssige aspekt var dog langt fra det eneste som jeg erfarede i mit første malerforsøg. Jeg har normalt utrolig svært ved at tømme tankerne for mine mange gøremål, hvad enten om det drejer sig om et projekt på arbejde, nye indlæg til Danske Webchicks eller hverdagens gøremål i form af indkøbslisten til aftensmaden eller planlægningen af vasketøj så det rigtige er rent til weekendens arrangement. Jeg er helt sikker på at mange kvinder kan genkende den evige gennemgang af lister i hovedet - det er simpelthen bare noget som vi gør.

Jeg må dog helt ærligt erkende at malebøgerne gjorde det for mig. I tre timer havde jeg ikke tænkt en eneste tanke om arbejde, gøremål eller noget som helst andet end hvilken farve som jeg nu skulle bruge til næste figur. Det var simpelthen fantastisk. Der er noget utrolig afslappende og afstressende ved at sidde og male. Man går nærmest i barndommen igen, og jeg er fuldstændig solgt.

Jeg har efterfølgende læst at flere psykologer er begyndt at anbefale denne form for bøger, da de har en afstressende effekt på sindet. Jeg kan kun give dem ret. Det skal selvfølgelig lige siges at malebøger ikke er et vidundermiddel mod stress men hvis man som jeg har svært ved at slappe rigtigt af og bare lade tankerne flyde, så er det virkelig godt. Jeg kan kun anbefale at man går i barndommen igen og finder farveblyanterne frem.
1 kommentar: