onsdag den 9. september 2015

September står i madfestivallernes tegn.

Her i september vrimler det med madfestivaller i vores lille madglade land.

Der er de helt små som Sydhavsøernes frugtfestival i Sakskøbing d. 19-20 September, snapsetur på Årø d. 13 September, Æblets dag 12-13 September
De landsdækkende, som økologisk høstmarked, som foregår på økologiske landbrug i hele landet 5-6 September.
De mere etablerede som Århus Food festival, som løber af stablen 4-6 september.
Der er sågar en Krondyrfestival, som løber i hele September, med en hyldest til Krondyr både i skoven og på tallerkenen.
Og, så er der den helt nye SPIS Odense food festival, som løber af stablen for første gang i år. Den strækker sig fra d. 9-13 september og har en masse spændende på programmet.

Jeg synes at programmet for SPIS Odense food Festival er værd at kigge på.

De har valgt i samarbejde med Odenses hyggeligste biograf at vise nogle udvalgte film om mad og madkultur. "Vegucated" handler om tre kød- og ostelskende New Yorkere, som laver en aftale om at leve plantebaseret i 6 uger, et vegansk eksperiment. Er man mere til bobler end grønt kan man også se filmen "A Year i Champagne."
Alle dage kører Spis Ude i samarbejde med de bedste Odenseanske restauranter, hvor de har specielle menuer og events.

Der er ikke kun events, foredrag og smagninger men også mange workshops, hvor man kan lære forskellige ting om mad og madlavning.
Fars køkkenskole, skal inspirere familier til at samles om madlavningen. Der er fokus på bæredygtighed og at mindske madspild med en sylte workshop. Børn og unge kan få lov til at lege masterchef for en dag, komme på smørrebrødsworkshop eller lære om selvdyrkning i en skolehave. Der er mulighed for at lære, at lave sine egne pølser på pølsemagerværkstedet eller at lære kunsten bag at lave sushi af en Odenses dygtigste sushikokke.

Foredragsrækken omfatter kaffekultur, at spise insekter, forbrugermagt, chokolade og vin samt meget mere. Der er med andre ord, noget for enhver under kategorien ord om mad!

Der er selvfølgelig et madmarked, med mange lokale fynske fødevareproducenter. Der er dermed rig mulighed for at forkæle smagsløgene.

Det de kalder andre aktiviteter omfatter ølsmagning på Odense Åfart, hvor man sejler igennem de smukke omgivelser ved Odense å og ind igennem Odense Zoo. Der smages på øl fra Albanis nye ølserie og andre udvalgte øl fra Albani, Odenses eget bryggeri.
Af andre spændende aktiviteter kan nævnes; en gourmetmiddag med René diff som gæstekok, grillkoncert med Chapper, en tur bag chokoladekulisserne og en masse spændende smagninger.

Jeg bor jo her i det smukke Odense og vil deltage i udvalgte arrangementer, så i mit næste indlæg vil jeg fortælle jer mere om festivallen og hvad jeg fandt allermest spændende.


1 kommentar: