mandag den 28. september 2015

Put tomaten i ansigtet!


Jep, den er god nok. Det er nu bredt anerkendt, at tomaten er et virkelig godt middel mod alle mulige forskellige slags hudskavanker. Vi har længe vidst, at frugter generelt virker godt for kroppens organer og for huden indenfra, når man spiser dem. Men nu kan du simpelthen også bare smøre denne lækre, antioxidantrige frugt direkte på huden.

Tomater indeholder rigtig mange antioxidanter såsom beta-caroten, lycopen, lutein og vitamin A, C og E. Lycopen er bl.a. anerkendt for at være forebyggende mod kræft, men har også virkelig mange gode egenskaber i forhold til hudproblemer. Lycopen er med til at hele beskadiget hud, fx af solens stærke UV-stråler. Ligeledes er det godt for rynker og har en inflammatorisk virkning, som gør det velegnet til sart og sensitiv hud, der har tendens til at rødme. Det er faktisk lycopenen der skaber den røde farve i tomaten - såvel som den røde farve i vandmelonen. Man siger faktisk, at man bør spise rødt - for at bekæmpe rød hud.

Konkrete fordele ved tomater


  • Tomater er rige på bl.a. A-vitamin, som bl.a. udgør en stor del af retinol. Cremer som retinol og Retin-A bruges i dag mod akne, da retinol fungerer som en exfoliater for huden. Retinol er ligeledes brugt i diverse rynkecreme.
  • Indholdet af A, C og K- vitaminer er også gode i kampen mod akne, da det er med til at udtørre bumserne og udjævne hudtonen. 
  • En kendt kosmetolog ved navn Dr. Shainhouse har udtalt, at tomaten er med til at hydrere huden og virker endnu bedre, hvis den bruges sammen med andre bestemte naturprodukter. Hun foreslår, at man bør sammensætte sin egen hjemmelavet ansigtscreme bestående af tomat, honning og avocado. 
  • Dr. Shainhouse mener ydermere, at tomater har en stærk effekt i forhold til at formindske porer og olieret hud. 

Tomatholdige ansigtsprodukter

Hvis man alligevel ikke helt er til det der med at smøre tomat direkte på huden, så findes der altså et par produkter på markedet med et højt tomatindhold.

  • Whamisa's Organic Fruits and Tomato Facial Mask - Denne maske er fyldt med tomater, som vil give din hud en masse fugt, samtidig med at den vil stramme huden op og få den til at stråle. 
  • Lush's Volcano Foot Mask - Denne maske er til fødderne og fjerner alt den hårde og døde hud, så du bliver efterladt med friske, velduftende og babybløde fødder. 
- Og så smager de jo også bare dælens godt! Så der er virkelig ingen grund til, ikke at fylde sig med disse lækre, røde banditter - eller at smøre dem på huden. Det er bare i gang. 

xx


1 kommentar: