mandag den 21. september 2015

Hvordan du kommer den skinnende pande til livs!


Dem af jer der, ligesom jeg selv, er så uheldige a have tendens til skinnende eller fedtet hud, I ved, hvor meget det kan tære på selvtilliden og ens generelle daglige velbefindende. Derfor kommer nu her et par generelle råd samt produktanbefalinger til, hvordan man kommer den skinnende pande til livs.

Allerførst skal du finde ud af, om din hud er skinnende, eller om den egentlig er olieret. Er den "bare" skinnende, kan det ofte være nok at påføre pudder. Er man ikke så meget til makeup, så findes der også små servietter, som man kan bruge til ansigtet et par gange om dagen, for lige at tage det værste.
Er din hud dog olieret og fedtet, så er der nogle andre ting, du skal tage højde for. For det første er det vigtigt at kigge på din renserutine:


  • Rens huden morgen og aften - på den måde undgår du også, at der udvikler sig hudorme eller urenheder i de olierede områder.
  • Sørg for at dine renseprodukter ikke indeholder parfume elle alcohol - dette vil udtørre din hud, ja - men udtørres huden for meget, så vælger huden at overproducere olie, og resultatet kan dermed blive endnu værre. 
  • Sørg for at bruge godt med fugtighedscreme! Det virker måske lidt besynderligt at bekæmpe skinnende hud med fugt, men den er altså god nok. Får huden masser af fugt fra din fugtighedscreme, så vil den ikke have behov for selv at producere en masse overflødigt olie i løbet af dagen. Det er dog vigtigt at man ikke bruger en fed creme! Dette kan forværre tilstanden. Brug hellere en vand-baseret fugtighedscreme (igen uden parfume), eller spørg på apoteket efter mattende fugtighedscremer. 
  • Undgå at bruge peeling produkter! Dette vil - ligesom alcoholbaserede renseprodukter - blot være med til at øge hudens olieproduktion.
  • Brug i stedet en lermaske eller en AHA-maske 1-2 gange om ugen.

Andre gode råd:

  • Husk ca. 1 gang om ugen at vaske din pudderbørste - den samler en masse olie og bakterier i sig. 
  • Drik rigeligt med vand!
  • Husk at vaske dit hovedpudebetræk jævnligt, da meget af olien kan sætte sig i dem - og dermed i sidste ende kan give dig uren hud.
  • Går du med makeup, så brug gerne en mineralpudder på de olierede områder - på den måde kan huden ånde, og mineralpudder har tendens til ikke at "klatte" sammen på huden eller se for sminket ud.
  • Man kan også med fordel vælge at bruge en smule makeup primer under makeuppen, som lægger sig i en fin, mat og jævn overflade. Det er dog ikke alle primer, der er lige gode til alle, så prøv dig frem.
 

Gode produkter til skinnende hud:

Andre kendte med skinnende hud (bare så du ved, du ikke er alene :)xx


1 kommentar: