onsdag den 19. august 2015

Små pølsehorn til madkassen

Nu er et nyt skoleår, begyndt, og dermed starter madpakkerne igen. Det er meget forskelligt hvad man putter i madpakken. For mit eget vedkommende var det primært rugbrød i de små klasser, og senere salater og sandwich i de større klasser. Det har altid været et højdepunkt når der er kommet hjemmebag med i madkassen. Nemme pølsehorn der er nemt at slå op om aften, eller en eftermiddag med børnene.

Dej:
30 g. gær
3 dl. mælk
1 tsk. salt
1 tsk sukker
100 g. margarine (1 dl.)
1 æg
ca. 500 g. mel

2 dåser cocktail pøser eller en pakke pølser som skæres over på midten.
+ 1 æg til at pensle hornene med inden de skal i oven.

Vej gæren af. Lun mælken, så den er fingre temperatur. Bland resten af ingredienserne i undtagen melet, der skal tilsættes til sidst. Tilsæt melet til sidst. dejen skal være så den kan rulles ud. Når dejen er færdig tages noget af dejen. Dejen skal nu rulles ud i en aflang firkant. Derefter skæres der trekanter ud af firkanten. se billede nedfor.  
Der ligges nu en pølse på den brede led og der rulles. Pølsehornene kan rulles på forskellige måder. Man kan enten rulle pølsen en omgang og tage enderne og buk dem ind under pølsen. Man kan desuden også bare rulle. Hvis man bare ruller, kan man se pølsen. Se billede nedefor for de to forskellige metoder. 


 Pølsehornene skal bages på 200 grader i ca. 15 min. eller som jeg siger til de er færdige. Der er ca. 2 plader med pølsehorn, dette afhænger dog af hvor tykke og brede de laves.

2 kommentarer: