fredag den 14. august 2015

Er du til lækkert HANDVÄRK?

Han er 31 år, autodidakt designer og arkitekt, og har siden 2013, sideløbende med sin karriere i tv-branchen, været tilknyttet den danskejede og prisvindende tegnestue LW Design. Hvis du ikke allerede ved, hvem jeg taler om, har du højest sandsynlig været på ferie i et land langt, langt borte og derfor intet hørt, om denne henrivende nyhed eller også har du ikke læst nogen blog, facebook- eller instagramprofil eller noget andet medie om boligindretning den sidste uges tid. 

Emil Thorup kunne for et stykke tid siden løfte sløret for hans næste STORE projekt. Et projekt, som jeg personligt har glædet mig utrolig meget til. Dette skyldes til dels, at Emil Thorup gang på gang har demonstreret at han har fantastisk smag i indretning men også fordi, at hans kommende møbelkollektion ikke kunne være andet end absolut fantastisk ud fra de mange billeder og videoer som Thorup har udgivet de sidste par uger. 

Selve projektet - hvis man kan tillade sig at kalde en hel møbelkollektion med tilhørende hjemmeside og webshop det, har fået navnet HANDVÄRK.  Navnet opstod ud fra en konkurrence på Facebook, hvor Thorups mange følgere kunne byde ind med gode idéer. Vinderen ville vinde et gavekort på 10.000 kr. til køb af møbler fra den kommende kollektion, og over 4.000 personer har deltaget. Jeg følger selv, Emil Thorup på diverse sociale medier, og jeg må sige, at det har været en stor fornøjelse at følge processen fra idéer til navn til færdiggørelsen af produkter. Det unikke indblik bag kulisserne har givet en nysgerrig lyst til at følge produkternes rejse fra tegnebræt til butik men også et skønt billede af virkelighedens problemer og den hårde proces, der følger i forbindelse med udvikling af produkter. Emil Thorup er normalt utrolig nydelig i både tøj og fremtoning men at se ham stresset, og ude af sig selv over, at marmoren ikke er ankommet fra Spanien, har bare gjort ham endnu elskelig (hvem havde troet, at det var muligt). 
Til trods for de mange store overvejelser er det dog et ret simpelt grundlag, som ligger bag selve idéen med den nye møbelkollektion. Emil Thorup forklarer det selv således:


”Vi er i Danmark rigtig gode til at arbejde og designe i træ, men jeg savnede et alternativ, hvor andre naturmaterialer var det bærende element i designet. Jeg elsker metaller og sten og følte der manglede et
brand, der stadig havde rødder i det enkle og strømlinede nordiske formsprog, men også turde kaste sig over andre materialer. Derfor skabte jeg HANDVÄRK, der er håndlavede møbler i stål, jern, messing, marmor og læder. Det er kostbare og tunge materialer at arbej- de med, så jeg har måtte opfinde en ny måde at producere, samle og pakke produkterne – især da jeg eksplicit ønskede, at priserne blev holdt på et attraktivt niveau. Den strøm- linede produktion fra fabrik til lager parret med egne distributionskanaler gør, at vi kan levere superhøj håndlavet kvalitet – produc- eret i EU under fornuftige forhold – til en meget demokratisk pris.” 


HANDVÄRK er til trods for dets solide placering i det tidløse nordiske formsprog et frisk pust inden for dansk design. Jeg glæder mig allerede til de kommende kollektioner, som vil blive præsenteret under navnene "WHITE on WHITE", som er en serie af kridhvide møbler parret med grå marmor og "The Polygon Edition" der indeholder HANDVÄRK's første belysningselementer. Jeg har savlet en del over HANDVÄRK's webshop og har i de sene nattetimer da også overvejet om, jeg skulle hæve hele opsparingen og bare leve af havregrød i en måned.. Omvæltningen ville nok være hård, men i det mindste ville jeg være omgivet af smukke møbler. 

Du kan her selv nyde de mange skønheder eller besøge www.handvark.com 

2 kommentarer: