onsdag den 26. august 2015

Engelske Ciders - cidersmagning på The Tipsy Toad.

Hej jeg hedder Tekla og er den nye madskribent på Danske Webchicks, jeg deler opgaven med Kristina, som skriver mest i det søde køkken. Jeg er glutenallergiker og det ville helt klart skinne igennem i mine indlæg her. Jeg vil vælge naturligt glutenfrie retter som hovedregel, hvor der ikke skal erstattes eller bruges specielle ingredienser.

Jeg har besluttet at lave temabaserede indlæg, så hver måned vil der være to indlæg fra mig med samme tema. Jeg skal kun udgive ét indlæg her i August, så det kommer til at handle om Engelske ciders og en cidersmagning. 

Jeg ville have startet ud med et tema om mexicansk mad i september, da det på en eller anden måde passer godt til sensommeren. Det er exotisk og krydret, men ofte også serveret med frisk salat og grønt. Men det kommer til at vente til november i stedet, da september kommer til at stå i food festivallernes tegn. 
Oktober kommer selvfølgelig til at stå i Halloweentemaets tegn, da jeg elsker at lege med farver og former i mad.
December er jo en klassisk julemåned, så teamet for December bliver noget med julemad.

The Tipsy Toad pub i Odense holdt en cidersmagning her i August måned, jeg forventer at de holder flere. Det var i hvert fald en helt fantastisk aften, så mon ikke de gentager succesen ;)
Grunden til at jeg har valgt at deltage er at Engleske cidere er naturligt glutenfrie. Jeg kan ikke længere drikke øl og tage til ølsmagninger, som jeg ellers har dyrket i en del år, så jeg har nu valgt at prøve en cidersmagning.

Jeg vil på forhånd undskylde for billedkvaliteten, jeg havde glemt mit kamera, så mobilen måtte slå til, og det gjorde den ikke helt. 

Jeg vil her vise de forskellige cidere som blev præsenteret til smagningen og fortælle lidt om dem og om pubben. Alle de cidere, der blev præsenteret er æblecidere fra Sommerset området. 


Thatchers Haze en Cloudy Cider. Dette er en sød ufiltreret cider, som er blød og rund i smagen.

Thatchers Gold er en sød cider som er lidt for blid i smagen, den er frisk og dejligt svalende i varmen. 

Thatchers Rosé er en lyserød cider, lavet på meget røde æbler. Den smager lidt som rosévin med brus, men dejligt æblet og sødt alligevel.

Sheppy's Raspberry cider med hindbær. Den er overraskende lidt sød og høre til i den mellem tørre kategori. 

Sheppy's Draught cider er en mellemtør cider med en god æblesmag. 

Sheppy's Vintage reserve er en cider, som har lagret på egetræsfade. Det giver den en lidt røget eftersmag og en noget mere nuanceret smag. 

Sheppy's Kingston Black er lavet på æbler af sorten Kingston Black, den er mellemtør og smager friskt. 

Dabinett blev serveret på fad, derfor dette billede, det er en mellemtør sider, som smager rigtigt æblet og frisk. 

Burrow Hill Cider af 11 forskellige æblesorter blandet sammen. Den er tør med en kompleks æblesmag.

Burrow Hill Bottle fermented cider. Den eneste af disse cidere, der har naturligt brus, den er meget tør og brusen er meget fremtrædende. 

Der blev fortalt en masse om ciderhusenes historie, ciderbrygningens historie og forskellige måder at lave cider. Jeg har her forskånet jer for en masse detaljer og er bare kommet med de vigtigste ting samt min vurdering af smagen. 

The Tipsy Toad er en meget hyggelig Engelsk pub som ligger i Vintapperstræde, en af Odenses hyggeligste og pæneste gader. Pubben er ikke så stor, men det er en del af charmen. Det er et af kun to steder i landet, hvor de præsenterede cidere kan nydes. Thatchers ciderne er dog ikke alle på menukortet længere. 


2 kommentarer: