onsdag den 22. juli 2015

Er du til KÖD ?

Jeg var igår ude og spise på en forholdsvis ny restaurant i København. Den ligger i Madklubbens gamle lokaler på Admiralgade og hedder KÖD. Til trods for at restauranten er et nyt element i de københavnske gader så kendte jeg allerede stedet fra dets storebror i Aarhus. 


(Foto fra koedkbh.dk)


Jeg besøgte sidste år KÖD i Aarhus sammen med min mand, og det var en virkelig god og hyggelig oplevelse. Vi besluttede os derfor for at vi skulle prøve restauranten i København da vi læste at der åbnede en der også.

Jeg har desværre aldrig været i lokalerne på Admiralgade da de husede Madklubben så jeg ved derfor ikke, hvor meget der er blevet gjort ved stedet efter at KÖD har overtaget det. Jeg vil dog sige at det er uanset, hvor meget som er blevet lavet så er det et virkelig hyggeligt sted. Indretningen med dets hvide metrofliser og mørke træpaneler passer godt til et steakhouse, og giver en hyggelig stemning. Der er ikke plads til mange, mange mennesker men det gør for mit vedkommende ikke noget da det giver en mere intim stemning, og for mig en hyggeligere oplevelse.

Med hensyn til maden så bestilte min mand og jeg en cocktail til at starte med. Jeg valgte limönade a la köd og min mand en klassisk GT. Drinksene var kølige, lækre og hurtige til at ankomme. Jeg må sige at jeg var imponeret over den service som vi blev mødt med.

I forhold til maden så er konceptet ret enkelt på KÖD. Man vælger en bøf og derefter sideorders og sauce til. Det er ret lige til. Jeg valgte en dansk hereford mørbrad på 250 g mens min mand gik efter rib eye fra USA. Vi valgte  steakfries og årtidens grønt som sideorders og den klassiske bearnaise som sauce. Jeg vil igen gerne rose KÖD da maden kom hurtigt frem til bordet og var simpelthen så lækker. Min bøf var perfekt stegt og var som smør i munden. Min mand var bestemt heller ikke skuffet over den 300 g. bøf som fyldte størstedelen af hans tallerken. Med hensyn til vores sideorders så var vores steakfries perfekte. Salaten var sprød og havde til trods for dens enkelhed ret mange smage og nuancer over sig.

I forhold til dessertkortet så var det ret svært at vælge, hvilken dessert som man helst ville have. Min mand og jeg besluttede os derfor for at bruge vores sædvanelige trick, hvor vi hver især spiser en halv dessert og derefter bytter. På den måde får man mulighed for at smage to desserter fra menukortet. Vores valg faldt på cheesecake med brombærcolis og gateau marcel med havtorn. Det skal siges at desserterne smagte ligeså godt som de så ud så det siger ikke så lidt.

Det var en helt igennem dejlig mad-oplevelse som levede op til alle vores forventninger.Min endelige bedømmelse af KÖD og vores oplevelse kan gøres meget kort - God mad, god stemning og hyggelige omgivelser.

Konceptet er enkelt og overskueligt for den besøgende. Hovedrettens fokus er som det burde være på æresgæsten bøffen.  De tilhørende elementer er bare statister - velsmagende gode statister. Det er kvalitetskød som smager helt fantastisk og som man som gæst ikke kan sætte en finger på.

Den nye restaurant i København lever ikke bare op til dens storebror i Aarhus men kan allerede nu stå på egne ben og klare sig uden problemer.

1 kommentar: