søndag den 7. juni 2015

Hvor intet bryder vinden

"DET BEGYNDTE AT trække op til myldretid i Etiopiens travle hovedstad Addis Abeba. Et par etager under Café Lime Tree holdt ramponerede blå og hvide taxaer i tomgang (hey sister, need a ride?), solen lå lige over trafikosen, om to timer ville den gå ned over dagens arbejde. Det var allerede blevet køligere. Robin Lee trak cafévinduet til og klikkede sig ned i sin artikel. Hvis hun skyndte sig, kunne hun nå at få et udkast færdig i dag. - Tror du virkelig, at du kan slippe godt fra det, du har gjort?"

Sådan starter første side i Leonora Christina Skovs nye udgivelse ved navn "Hvor intet bryder vinden". Bogen er en samtidsthriller med træk fra klassiske mysterier, som giver et portræt af syv forskellige mennesker, der bliver nød til at se deres dybeste hemmeligheder og deres fortrængninger i øjnene.Syv danske kunstnere og forskere er blevet inviteret på en måneds frit arbejdsophold på den ubeboede ø, Stormø. Da de bliver indlogeret i et glashus, som er afskåret fra omverdenen, og hvorfra ingen har mulighed for at komme væk, bliver stemningen blandt dem dog hurtigt anspændt. Før de ved af det, forsvinder en af dem i skoven, og en anden falder i døden. Er der en morder iblandt dem? De syv personers liv pilles fra hinanden lidt efter lidt, og problemer, mørke sider og dystre hemmeligheder kommer frem til overfladen. Hvem er disse personer i virkeligheden, og hvorfor er netop de udvalgt til at være på denne ø?

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med forfatter Leonora Christina Skov, så kan jeg kun opfordrer dig til at skynde dig ned til den nærmeste boghandler og komme igang. Jeg faldt første gang over Leonora Christina Skovs smukke sprog og formidling, da jeg abonnerede på Weekendavisen, hvor hun er litteraturanmelder. Hendes måde at beskrive et litterært værk er utrolig indsigtsfuldt, og man sluger i sin læsning alle ord i sig, som var det den koldeste drink på en varm sommerdag.

Hendes indsigt og forståelse for det litterære sprog går igen i hendes udgivelser, som alle er et kunststykke uden lige. "Hvor intet bryder vinden" er et glimrende eksempel på det enorme talent, som Leonora Christina Skov besidder, og som hun heldigvis deler med os andre. Man er som læser underholdt fra første side, og kan nærmest ikke slippe bogen, før den sidste side er læst færdig.

"Hvor intet bryder vinden" har siden dens udgivelse fået fantastiske anmeldelser, og det er der en grund til. Det er en af de bedste thrillere, som jeg har læst i meget lang tid. Fra dens mørke og dystre temaer til dens velkomponeret handling, hvor de syv personer skilles ad i en veksling mellem nutid og datid. Det hele udgør et fuldkomment værk, der underholder og behager læseren fra start til slut.


1 kommentar: