fredag den 12. juni 2015

Gør det selv til haven - nemt og billigt

Det er nogle gange bekosteligt at købe krukker, pyntegenstande, fuglebade og andre ting man gerne vil have stående i haven. Men mange ting kan man nemt og billigt lave selv og så bliver det også unikt.
Inlægget her indeholder vejledning til et hjemmelavet fuglebad i beton og nogle nemme stofposer med plastoser indeni, som udendørs potteskjulere.


Fuglebadet i beton er taget fra bladet Isabella og de har brugt et rabarberblad, men man kan bruge mange andre store blade fra havens planter og dermed få andre smukke former.

Vejledningen finder i her:


De er smukke og funktionelle og nyder i at have fugle i haven, er de helt sikkert også et trækplaster nu hvor varmen begynder at sætte ind.


Poserne er lavet af en af mine bekendte Mille Thomsen, og i får her opskriften :)
Man tager noget stof i den farve og tekstur man ønsker og syre helt simple poser. To stykker, der passser i størrelse til den ønskede potte, syes sammen på tre af siderne og vendes med syningerne indad. For posen med en helt almindelig frysepose i den rigtige størrelse eller en affaldspose ved større potter.
Sæt nu potten ned i posen og fold kanterne rundt, en snor omkring både pynter og holder det hele på plads.


I kan følge Mille og hendes kolonihave på facebook lige her.

Denne løsning er nem, billig og kan varieres i det uendelige. Man kan bruge stofrester eller købe nyt stof til formålet, kun fantasien sætter grænserne. 
Desuden kan du også gøre det med potteplanterne inde i stuen, skabe dit helt eget udtryk. 


1 kommentar: