lørdag den 27. juni 2015

Film i det fri

Zulu-sommerbio.jpg_450x305.jpg (450×305)

Så er sommeren over os, hvilket er lig med en masse udendørsaktivitet med grillhygge og socialt samvær. Og hvorfor ikke kombinere kvalitetstiden med gode film på lærredet, når Zulu Sommerbio atter i år kører landet tyndt med deres transportable biograf? Kig med her og se hvilke byer og hvilke film Zulu har på programmet. 

AALBORG
Traditionen tro tænder Zulu op for en masse sommerhygge til de sene aftentimer sommeren over. Den udendørs biograf får sin premiere den 15. juli i Aalborg, hvor der tre dage i streg vil blive vist film i Skovdalen, når klokken har passeret 21.00. På programmet er filmene:

Whiplash: om den musikstuderende Andrew som gang på gang bliver hånet og nedgjort af sin bandleder Terence Fletcher. I filmen følger man den unge mands kamp for accept og anerkendelse i en verden, hvor perfektionismens fader er hans chef. 

The Grand Budapest Hotel: om livet på det luksuriøse hotel af samme navn, hvor den hårde concierge Gustave er en populær herre blandt de velhavende og modne kvindelige huserende. Komikken tager dog en stille drejning, da en gæst findes død, og man finder ud af, at hun har efterladt Gustave et meget værdifuldt maleri. Herfra begynder conciergens problemer at melde sig, og mistankerne vælter ind over ham.  

Gone Girl: Thrilleren, hvor Nick Dunne melder sin hustru Amy savnet. På baggrund af løgne og mærkværdig opførsel mistænkes Nick dog hurtigt for selv at have slået sin kone ihjel, og såvel medierne som politiet følger ham tæt i alle henseender. 

whiplash-1.jpg (1500×1000) The_Grand_Budapest_Hotel_14977721802.jpg (650×488) gone-girl-df-01826cc_rgb.jpg (2000×1334)

AARHUS
Fra den 19.-21. juli er det i Botanisk have, at det sker. Her er det udover "The Grand Budapest Hotel" og "Whiplash" "Force Majeure", som er på programmet.

Force Majeure: om en skandinavisk families skitur til alperne, der ender i en udløst lavine, som for alvor viser, hvor forskelligt de to forældre reagerer i faretruende situationer. Mor Ebba som børnenes beskytter og far Tomas som sin egen livredder. Vel hjemme begynder Ebba konfrontationerne imod sin mand, der tilsyneladende kun har sit eget velbefindende i tankerne.

fm.jpg (1800×943)

HOLBÆK
Som noget nyt er Holbæk en del af "biocity'erne" i år, hvor to film vil være at se den 23. og 24. juli: "Whiplash" og "Boyhood".

Boyhood: hvor hovedpersonen Masons udvikling følges tæt og har centralt fokus hele filmen igennem. En unik filmoplevelse, som er skabt over en 12-årig periode for at illustrere Masons gang fra lille knægt til collegeklar teenager.

boyhood-many-faces-of-ellar-900x470.jpg (590×308)

HEDEHUSENE
Fra den 25.- 26. juli er Zulu Sommerbio et smut forbi NærHeden ved Hedehusene. Her er det "Gone Girl" og "The Grand Budapest Hotel", der pryder lærredet.

ODENSE
Selv samme program er at finde i Odense, hvor biffen holder til i Fruens Bøge den 29.-30. juli.

SØNDERBORG
Fra den 31. juli til 1. august lægger Zulu vejen forbi Sønderborg Slot, hvor "Force Majeure" og "Whiplash" er på popkornprogrammet. 

HERNING
På torvet i Herning er "The Grand Budapest Hotel" og "Gone Girl" at se den 4.- 5. august.

VEJLE
"Whiplash" og "Boyhood" kan du se 6.-7. august ved Biblioteket ved Stjernen i Vejle.

KØBENHAVN
Zulu Sommerbio 2015 slutter af med manér ved at holde til i Fælledparken hele 6 dage i træk! Det bliver i perioden 9.-14. august, at årets sommerfilm vil være at finde på lærredet i hovedstaden. 


Så har du endnu ikke booket sin sommerkalender helt til randen, er det måske en god ide allerede nu at sætte et kryds de dage, Zulu Sommerbio rammer din by. Det bliver hygge! 

God sommerfilm :)2 kommentarer: