mandag den 22. juni 2015

Bliv festival lækker!

Festival tiiime!Festivalsæsonen er over os og med mit 6. besøg til Roskilde Festival denne kommende weekend, synes jeg, det er nærliggende at have et FESTIVAL TUTORIAL indlæg om, hvordan man gør sig lækker til de mudrede marker! (forhåbentligt ikke SÅ mudrede)...


Makeup:

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen; solskinspudder!! Det ER bare et mirakelmiddel til hverdagsmakeuppen, men især også til festivalmakeuppen. Mange vil måske være uenige, men jeg synes ikke, man skal gå amok med pastelfarver på en festival. For mig handler det om at se sommerlækker, naturlig og lidt "careless" ud. (også selvom ens look i virkeligheden er topstylet). Solskinspudderen er god af to simple årsager: Den giver dig en flot og naturlig sommerglød, men den er også super god at bruge som øjenskygge og contour i pande og på kindben. På den måde former du dit ansigt som du vil, samtidig med at du holder dit ansigt i de samme nuancer, som giver det et naturligt, lækkert look. Jeg kan især godt lide at påføre solskinspudderet på nederste del af mine øjne, da det skaber en fed smokey eye- effekt på den lidt mere nedtonede måde. 

Derudover bruger jeg en masse mascara, men kun på de øverste vipper. Det giver et SÅ flot og naturligt, sødt look. Når det bliver aftentid, kan man pifte det lidt mere op med lidt eyeliner. Hvis jeg har solbriller på hele dagen, så bruger jeg gerne en lækker rød eller koralfarvet læbestift for lige at pifte looket lidt mere op. Jeg synes nogle gange, at man bliver lidt "anonym" i ansigtet, når man har solbriller på, så derfor tilføjer læbestiften lidt mere personlighed...

Mascara kun på øverste vipper - på øverste billede.
Solskinspudder som øjenskygge

Vil du gerne have flotte negle, så drop den almindelige neglelak. Det skaller af på INGEN tid og så skal du hele tiden lægge nyt på. Så hold dem enten helt naturlige OG konstant korte, så de ikke får lov til at samle alt for meget skidt under sig (for ja - de BLIVER beskidte, når du sover på en mark i 8 dage) - eller gå til en kosmetolog og få lavet shellac. Shellac er noget bestemt neglelak, de lægger på, som holder i 14 dage. Det giver et vildt flot og stærkt resultat og er virkelig godt egnet til festivaller. Sådan en behandling koster ca. 200 kr. 

Hår:

 


Det kan være ganske udfordrende at holde sit hår pænt på en festival. Især fordi du ikke har daglig adgang til elektricitet, hvor du kan føntørrer eller glatte/krølle dit hår. Badene ligger heller ikke lige rundt om hjørnet, og medmindre man eeelsker lange køer, så prioriterer man ikke at skulle bade hver dag. Derfor må man tage andre midler i brug. Det er her, du finder ud af, at TØRSHAMPOO bliver din bedste ven på festivallen! Den fjerner fedt fra håret, så det stadig ser lækkert ud på 2. eller 3. dagen - og ja, sågar på 4. dagen! (ja jeg har prøvet det). Derudover giver det håret en mega lækker tekstur som er let at arbejde med og style, og så skaber det en fed volumen i dit hår! Jeg bruger ofte også tørshampoo lige efter jeg har været i bad, fordi det skaber sådan et fedt, messy og fyldigt look. Og det synes jeg klart, er det fedeste hårlook på en festival! I stedet for tørshampoo så kan en saltvandspray også være god til at skabe en lidt rå og messy tekstur. Hele dagen igennem kan man lige kramme det op eller ugle det igennem med fingrene - og bum, så er du en roskilde babe!

Der er dog også andre måder at style håret på, på en festival. Jeg ser ofte, at mange piger benytter sig af alle mulige typer af fletninger eller hårband. Så det er også nogle rigtig fine muligheder.
Et andet trick, jeg benytter mig af, når nu jeg ikke har adgang til min daglige gang glatning af håret, er, at jeg om natten sover med knold i håret. Så vågner man op med de mest fantastiske, vilde bølger i håret. Men husk, at når du så endelig kommer i (det tiltrængte) bad, så brug en god balsam eller hårkur og forkæl dit hår. Solen skader virkelig dit hår, og et sundt hår ER bare den mest attraktive frisure..

Pleje:

  


Du finder hurtigt ud af, at du kommer til at bruge masser masser MASSER af renseservietter på en festival! Du kan som sagt ikke bruge din daglige rensemousse, da du ikke har adgang til rindende vand, men en renseserviet er faktisk et rigtigt fint alternativ til at fjerne makeup og bakterier fra huden. Selvom man ikke skulle tro det, så har jeg faktisk altid selv den flotteste hud i den uge, jeg er på Roskilde Festival. Så de virker altså. Jeg sørger dog også for at bruge en god, lækker fugtighedscreme inden jeg går til køjs, da huden virkelig bliver udfordret af den konstant bagende sol. - Hernæst er det en selvfølge at bruge solcreme HVER dag, flere gange om dagen! Især på næsen :-) Det er virkelig bare ikke særligt flot at være rød, og hvis du glemmer det på 1. dagen, så vil du være rød hele ugen.. Ikke fedt. Og ja - selvom man gerne vil udstråle den der careless hippie- vibe, når man er på festival, så vil vi jo i virkeligheden gerne alle sammen se bare LIDT lækre ud, imens vi er der...

 Det er desuden rigtigt godt også at have en effektiv øjenmakeupfjerner med. ET andet godt tip er at købe barberskrabere med indbygget barbergel - som fås i Gillette Venus Breeze - skraberne, som kan købes i Matas til 109 kr. Du har nemlig ikke altid tid til at stå og fumle med en masse barberskum, når du skal i bad, og der står 50 piger og venter på at komme til, og så sparer du desuden også den plads i den sikkert i forvejen overpakkede kuffert du har med.. 

Så piger, følg disse råd, og I vil blive en vaskeægte ROSKILDE BABE..

- God festival til jer der skal afsted. :-)1 kommentar: