lørdag den 30. maj 2015

Tre hurtige

biograf.jpg (426×282)

Weekendens vejrudsigt siger biovejr, så her får du et lille view over denne uges premierefilm. Der er nemlig ikke noget, der hedder dårligt vejr. Det hedder FILMVEJR! Juhuuu!! 

Flugten-Til-Frihed.jpg (4045×5994)
DANSKER I FRANSKE KLÆDER
Den danske successkuespiller Viggo Mortensen, som for alvor har vundet international anerkendelse, overrasker igen igen med sine kundskaber inden for sit virkeområde. I "Flugten til frihed", hvis oprindelige titel er "Loin des hommes", beviser han nemlig, at han ikke blot mestrer det amerikanske til UG. I det franske drama stifter vi bekendtskab med en fransktalende Mortensen, som har imponeret eksperterne så meget, at de helt store stjerner er fundet frem. Med et gennemsnit på 4,5 stjerner er de anmeldende medier nemlig ganske enige om, at såvel historien og fremstillingen som skuespilpræstationerne er helt i top.

"Flugten til frihed" har uafhængighedskrigen mellem Algeriet og Frankrig som omdrejningspunkt. I filmen følger man den algerisk-franske skolelærer Daru, som bliver sat i en svær situation, hvor han politisk drives til at måtte tage en beslutning. Hans personlige kamp følges med tæthed, hvilket sikrer, at krig og politik ikke dominerer filmens gennemgående tema.
KLICHÉPRÆGET KATASTROFEFILM
Sådan lyder det blandt andet fra medierne, der gennemgående ikke har meget positivt at sige om det nyeste actionskud på filmstammen. For selvom "San Andreas" har Hollywoods næstbedst betalte skuespiller, Dwayne "The Rock" Johnson - især kendt fra Fast & Furious-filmene - i hovedrollen som den heltemodige far, der sætter alt ind for at finde sin datter midt i en faretruende miljøkrise, kan stjernerne altså ikke snige sig over de to-tre stykker.

Filmen har ligelidt fordelt fokusset mellem actionprægede effekter og en families personlige kamp og desperation efter atter at finde sammen. Katastrofen, som følges på tæt hold, bunder i et enormt jordskælv efter et sammenstød af kontinentalplader, som har efterladt Californien og resten af Vestkysten i total ødelæggelse. 
Så er du til action kombineret med farlige naturfænomener og heltemodige gerninger, er "San Andreas" lige filmen for dig. Du kan selvfølgelig også bare læne dig tilbage og nyde " The Rocks" velformede overarme, der buler alle de rigtige steder..

maxresdefault.jpg (1280×720)

SELVIRONISK IDENTITETSKRISE
Sidste premierefilm i denne omgang er den amerikanske komediefilm "While We're Young", der har op til flere kendisser på rollelisten - heriblandt Ben Stiller, Naomi Watts og Amanda Seyfried. I filmen følger man det middelaldrende ægtepar Josh og Cornelia, som i deres tilværelse er gået totalt i stå, mens både venner og resten af omverdenen tilsyneladende har alt kørende for sig. 
Vendepunktet for parret bliver dog, da de stifter bekendtskab med et ungt par, som ved hjælp af deres livsførelse får åbnet øjnene på Josh og Cornelia. Parrets syn på livet bliver taget op til revurdering, og alverdens ting skal nu afprøves, mens tid stadig er. 

Woody Allen-temaer som eksistentialisme og identitetskrise tages op på humoristisk vis i "While We're Young", hvilket udover et smil på læben også giver stof til eftertanke. Anmelderne beriger komediedramaet med alt fra 3-5 stjerner, hvor de få stjerne primært går på en skuffelse over instruktøren bag, Noah Baumbach, der tidligere har fremvist mere originalitet i sine værker. Dog krediteres han for at skabe en balance imellem humor og de mere filosofiske og eksistentielle spørgsmål, der meget vel kunne gå hen og blive tungt stof for modtagerne.  

WhileWereYoung-poster1.jpg (2000×1510)

Der er altså al mulig grund til ikke at være irriteret på weekendens tegn på regn og blæst, for det eneste, du dybest set skal bekymre dig om, er, om du virkelig kan spise det største bæger popcorn ;)

God film!

2 kommentarer: