lørdag den 16. maj 2015

Støt med kage

Bagerlaug.jpg (560×280)
Har du nået at bestille billetter til Kagens Dag 2015? I så fald er du rigtig heldig, for stort set alle er revet væk! 


Tirsdag den 19. maj er en af de eneste dage på hele året, hvor du roligt kan parkere den dårlige samvittighed derhjemme og spise løs af kagefadet. Det er nemlig denne dag, at Kagens Dag afholdes i København, Aarhus, Odense og Vejle til fordel for en god sag. For over 15. år i træk stiller de lokale bagere og konditorer deres værker til fri skue samt indtagelse for offentligheden, der på forhånd har bestilt billetter til den populære event for at være sikker på deltagelse. Billetterne uddeles efter først til mølle-princippet fra såvel de medvirkenende bagere som online, ligesom der i nogle af byerne også er mulighed for at købe sin entrébillet på selve dagen. Både pris, antal af billetter samt mængden af kage er individuel fra by til by og afhænger i høj grad af efterspørgslen.

KBL_Billetsalg_FB_784x295.jpg (784×295)

Rådhuset/Rådhushallen er kagespottet hos de ovenstående byer, som alle afholder arrangementet i tre afdelinger af 45 minutters varighed. Denne opdeling skal sikre, at de kagespisende deltagere i ro og mag kan få tilfredsstillet den søde tand, uden et totalt kaos hersker omkring dem.

Konceptet, hvor byens borgere får mulighed for at stifte bekendtskab med rigtige konditorkager, lækre lagkagestykker samt træstammer og tørkager, har fra tidernes morgen været ekstremt populært, da dagen kombinerer de flestes last (søde sager) med velgørenhed. Alt eller delvis alt overskuddet fra billetsalget går nemlig til velgørende organisationer, hvoraf Børnecancerfonden er den, der står klart højest på listen. Igennem årene har netop denne fond modtaget over halvanden million kroner, som udelukkende skyldes den generelle kageglæde og tanken om at spise for en god sag.

Kagens_dag_246261a.jpg (1024×682)    KagensDag_mix_800.jpg (800×536)

Så savner du en unik undskyldning for at proppe dig selv med velsmagende og syndige kager en masse - alle kreeret af byens bedste bagere og konditorer - har du her svaret derpå, og du kan enten prise dig lykkelig for at være en af dem, der allerede har en entrébillet i hus eller skynde dig at bestille i de byer, der endnu har pladser tilbage.
Du får kage i mavsen og støtter en god sag - hvilket bedre alibi for at frarøve din krop de rette næringsstoffer findes der?

Bon appétit!


1 kommentar: