lørdag den 2. maj 2015

Sjov i gaden


Søndag den 10. maj løbes der i bogstavelig forstand af stablen i København. Det er nemlig i næste weekend, at årets sjoveste og mest farverige løb sætter igang, og du kan stadig nå at være med. The Color Run vil henover sommeren blive afholdt i syv byer landet over, og med det sidste løb gennemført i Kolding den 19/9 vil både Odense, Aarhus, Herning, Slagelse og Aalborg ligeledes have været vidne til farvebomber og festglade joggere i gadebilledet. 

Siden konceptets tilblivelse i USA 2012 har efterspørgslen kun vokset sig større såvel nationalt som globalt. For udover i dag at være den største eventserie i Amerika kan mere end 30 lande bryste sig af at tage del i det nye farvefulde fænomen, som tilbage i 2013 fik afholdt mere end 170 events. 
Med mottoet "The Happiest 5k on the planet" (de sjoveste 5 km på planeten) er man da også lovet en yderst underholdende og unik oplevelse, som byder alle op til løb: børn som unge, ældre som gamle, den joggende mor med klapvogn og den passionerede stavgangstilhænger. Alle uanset niveau er inviteret til løb og kan deltage uden skrupler. Missionen er nemlig en dag i festens og farvernes tegn, hvor blot to regler huserer: 1) mød op i hvidt fra top til tå 2) løb over målstregen i farver fra top til tå!


Processen finder sted således, at man for hver gennemført kilometer løber gennem et farvebombardement af en farvepost, som står klar med musik, fest og en ny farve. Ved den afgørene målstreg har man altså været igennem sådanne fem farveposter med hvert sit farvetema, som man som en ægte Color Runner på mållinjen gerne skulle repræsentere. Materialet er ganske harmløst; pulveret er baseret på farvet majsmel, så intet er at frygte sundhedsmæssigt. For en sikkerheds skyld opfordrer The Color Run-arrangørerne dog til, at man ved en farvepost tildækker sine luftveje, da ingen pulveriserede partikler er rare ad disse veje. Ligeledes pointerer de, at langt de fleste løbere har medbragt solbriller, som i denne sammenhæng kan være behjælpelig i mere end et anliggende.     

For at oplevelsen skal blive helt igennem enestående, er der tænkt på alt ned til mindste detalje. For udover at slutte din sjove løbetur af med et brag af en fest i selskab med de hundredevis af andre kulørte løbere er der også sørget for, at du får en t-shirt, farvebombe og et løbenummer med i pakken, når du bestiller din billet til The Color Run. Du vælger også helt selv, om du vil være individuel løber (315,-), løbe i teams (295,-), og om du ønsker tylskørt, solbriller eller andet lir med i din bestilling. Arrangørerne bag løbet opfordrer kun til, at du disker op med dit bedste, mest kreative og gakkede outfit, så glæden ved løbet kun bliver forstærket af synet af "festklædte" deltagere. 

COLORRUNNAVN
Hvorfor ikke skifte navn for en dag? XoXo Smukke Guld Bobbel  
Og skal du være en helt gennemført Color Runner, kan du lige så godt glemme alt om dit fødenavn og denne ene dag nægte at reagere på andet end dit nye The Color Run Navn. Tjek skemaet ud - måske det skal skrives på dit rygnummer? 
Som en sidste gimmick, der blot understøtter missionen om, at løbet er alt andet end et maratonløb med personlige rekorder, benhårde konkurrencer og seriøse målsætninger for øje, har folkene bag eventen udarbejdet en såkaldt "Color Runners anatomi". Kan du sætte flueben ved nedenstående kvaliteter, er du den fødte Color Runner og er blot ét skridt fra at sætte i løb og male byen rød, gul, grøn, blå...
colorruner anatomy
En Color Runners anatomi
1 kommentar: